Tellus vecka 46

Tack för en fantastisk vecka!

Tusen tack till alla er vårdnadshavare som deltog på föräldramötet i torsdags och för den jättefina presenten till oss pedagoger (vi är djupt imponerade över godisvalet – det faller nämligen oss alla väldigt bra i smaken!). Och även tusen tack till Christina som skötte sekreterarjobbet med bravur! Protokoll från mötet finns att tillgå på SchoolSoft.

Idag inledde vi morgonen med tyst läsning som sedan övergick i pluggstuga där eleverna arbetat med det som de själva varit i störst behov av. Detta följdes av med SO-prov, diskussioner kring studieteknik samt pepparkakor. En riktigt bra fredag helt enkelt!

 

Lektion i Hem- och konsumentkunskap

 

Saft- och popcornfest i torsdags

Utökade tider för läxhjälp

Vi har fått utökade tider för läxhjälp! På läxhjälpen finns möjlighet att få hjälp med sina studier oavsett ämne och alla Storgårdens elever är välkomna.

Måndagar kl. 15.15-16.15

Torsdagar kl. 15.00-16.00

Fredagar kl. 14.30-15.30

Påminnelse – nationella proven 23-25/11

I åk 6 genomför alla elever nationella prov i svenska, matematik och engelska. Schemat för nationella proven ligger på SchoolSoft under ”Info från mentorer”. Först ut är de muntliga proven som vi genomför vecka 47. Övriga delprov i respektive ämne ligger under vårterminen. Här kan du läsa mer om nationella prov i grundskolan:

https://www.skolverket.se/undervisning/grundskolan/nationella-prov-i-grundskolan/provdatum-i-grundskolan#h-Nationellaproviarskurs6

Tisdag den 23/11 – Förberedelse

Tisdagen är en vanlig skoldag. Ni kommer förbereda era muntliga redogörelser i svenska under lektionstid.

Onsdag den 24/11 – muntliga prov i svenska och matematik

Onsdagen är en schemabrytande dag. Du kommer bara in den tiden (ca 1,5-2 h) som du har själva provet, för övrigt är du ledig. Schema kommer ut på schoolsoft i början av nästa vecka. Du kan som tidigast börja 8.20 och som senast sluta 14.50 denna dag.

Eftersom många onsdagseftermiddagar redan gått bort erbjuder Ayla och Åsa frivillig slöjd för Tellus Grön 12.15-13.35. Du som går i Tellus Grön kan alltså välja att förutom dina prov även ha slöjd på onsdagen.

Torsdag den 25/11 – muntligt prov i engelska

Torsdag är vanlig skoldag. Alla elever kommer vid något tillfälle under dagen gå ifrån sin ordinarie lektion för att ha nationellt prov i engelska.

 

Hälsningar från fritids

Nu är det dags att anmäla era tider inför jullovet!
Fritids är öppet:
23/12 stänger 15:00
Vi öppnar sedan den 3/1-22 och har öppet fram till skolstart.

 

Viktiga datum

24 – 25 november – Muntliga nationella prov i svenska, engelska och matte

13 december – Luciafirande i Amfiteatern kl. 08:00

22 december – Julavslutning

 

Varma hälsningar,

Johanna, Catrin och Sofia

 

En kommentar

  • Madeleine säger:

    Tack för ett jättetrevligt föräldramöte. Och grattis igen till firandet bra jobbat. Så härligt att det kommer att bli vanligt luciafirande iår det ser vi fram emot. Trevlig helg

Kommenteringen är stängd.