Tellus vecka 47

  

 

Förutom magiskt krispiga morgnar har veckan präglats av de muntliga nationella proven i svenska, matematik och engelska. Vi är SÅ stolta över hur ni tagit ansvar, gjort ert bästa och stöttat varandra.  Heja alla Tellusar!

 

Fredagsupplägg

 

Idag hade vi en väldigt produktiv fredagsförmiddag där vi hann med läsning, skrivuppgifter, komplettering av matteprov samt problemlösning med Känguru-matte från NCM. Bra jobbat!

 

 

 

Studieteknik

 

På mentorstiden fortsatte vi med vårt tema Studieteknik. Denna gång handlade det om hur vår hjärna fungerar. Vi såg en film, gjorde tankekarta och skrev en kort text. Vi fick bland annat veta varför repetition  är viktigt för att minnas så repetera gärna genom att berätta om det vi lärde oss för någon där hemma.

 

 

Allaktivitetsdagen 3/2

 

Den 3/2 är det dags för läsårets Allaktivitetsdag. Allaktivitetsdagen är en dag då eleverna i åk 4-9 kan välja mellan en rad olika aktiviteter. Tidigare år har vi t ex erbjudit skridskor, badhus, bild och form, yoga och aktiviteter i idrottshallen.

I åk 6-9 tillkommer även valet skidresa till självkostnadspris.

Vi pedagoger håller just nu på att planera aktiviteter och bemanning inför Allaktivitetsdagen. Det skulle hjälpa oss att få ett ungefärligt hum om hur många elever som kan tänkas följa med på årets skidresa. Därför blir vi väldigt tacksamma om ni går in på Nyheten Skidresa åk 6-9-intresse på schoolsoft och fyller i om ni tror att ert barn kommer följa med på skidresan. Observera att det inte är ett slutgiltigt svar utan

 

Kommande datum 

 

V.50
Måndag 13/12: Lucia 8.00. Specialschema för dagen. Eleverna går 8.00-13.55.

 

Tisdag 14/12: Simning på eftermiddagen. Mer info kommer.

 

Onsdag och torsdag 15-15/12: Extra lång slöjd.

 

V.51
Onsdag 22/12:
Julavslutning i kyrkan 16.00-16.45. Skoldagen slutar 14.00.

 

Fredagsutmaning

 

Vem klarar detta bäst därhemma? Svara i kommentarsfältet!

 

 

Trevlig helg!

 

/Johanna, Sofia och Catrin

En kommentar

Kommenteringen är stängd.