Tellus vecka 48

Jul-feeling i Lillgården!

Nu känns det att julen snart är här! Inte nog med att vi under den här veckan har öppnat första, andra och tredje luckan i vår klass-julkalender – vi har också börjat julpynta klassrummen!

I matematikundervisningen har vi fortsätt arbeta på med delbarhet och multiplar och under fredagen har vi även arbetat med problemlösning i form av Kängurumatte.

Vi har också under veckans gång arbetat ämnesövergripande med både svenska, engelska och musik när de skrivit en uppsats i pop- och rockhistoria samt poesi på engelska utifrån våra valda artisters låtar. 

Idag fick eleverna göra ett lästest där de fick läsa två texter och sedan svara på tillhörande frågor. Fokus var verkligen på topp! Tellus är grymma – heja er! Vilken vecka!

Allaktivitetsdagen 3/2

Den 3/2 är det dags för läsårets Allaktivitetsdag. Allaktivitetsdagen är en dag då eleverna i åk 4-9 kan välja mellan en rad olika aktiviteter. Tidigare år har vi t ex erbjudit skridskor, badhus, bild och form, yoga och aktiviteter i idrottshallen.

I åk 6-9 tillkommer även valet skidresa till självkostnadspris. Om en elev vill åka med på skidresan men saknar ekonomisk möjlighet så går det att söka om pengar via en fond på skolan. Om detta är aktuellt kontaktar eleven eller vårdnadshavare någon av oss mentorer så hjälper vi till. Självklart är det helt anonymt och inte något som resten av klassen tar del av. 

Sista dag för aktivitetsval är nästa fredag, den 10/12. 

Tellus provar innerast!

Kommande datum

V.50
Måndag 13/12: Lucia 8.00.
Specialschema för dagen. Eleverna går 8.00-13.55.

Tisdag 14/12: Simning på eftermiddagen. Mer info kommer.

Onsdag och torsdag 15-15/12: Extra lång slöjd.

V.51
Onsdag 22/12: Julavslutning
i kyrkan 16.00-16.45. Skoldagen slutar 14.00.

 

Varma hälsningar,

Johanna, Catrin och Sofia

En kommentar

Kommenteringen är stängd.