Tellus vecka 5

Tack för en bra vecka Tellus!

 

 

Här några bilder från vår fredagsförmiddag då ni fick välja klassrum utifrån om ni ville vara tystisar (jobba tyst och enskilt) eller viskisar (möjlighet att med låg röst samarbeta). Både tystisar och viskisar jobbade på kanonbra. Heja er!

 

 

 

Ute-rast

 

Efter att en period testat inne-rast några dagar i veckan har vi mentorer ni bestämt att vi återgår till ute-rast då vi helt enkelt tycker oss märka att vi på grupp-nivå behöver vara ute för att orka göra vårt bästa hela dagen.

 

Vi vet att många är missnöjda med detta då ni uppskattar att vara inne på rasten. Därför är väldigt glada och stolta över att ni hanterat beslutet så bra och rättat er efter den nya regeln. Tack för att ni är ni och gör vårt jobb så mycket lättare och roligare.

 

 

Utvecklingssamtal

 

På måndag morgon äger de första utvecklingssamtalen rum och enligt plan har alla sedan sina samtal under kommande två veckor. De flesta samtalen ligger under utvecklingssamtalsdagen nu på onsdag 9/2. Då är alla elever lediga.

 

Samtalen är digitala. Du hittar länk till samtalet i Nyheten Meet-länk utvecklingssamtal Tellus på schoolsoft. Mentor sitter i skolan och vårdnadshavare kopplar upp sig digitalt. Beroende på vad som passar bäst utifrån tid och preferens väljer ni själva om eleven sitter med mentor i skolan eller hemma.

 

Eleven ansvarar för att ha förberett presentation inför mötet. Om du som vårdnadshavare önskar prata om något särskilt önskar vi att du skriver det i dokumentet Inför utvecklingssamtal på schoolsoft ett par dagar innan samtalet.

 

Bokningsbara tider finns fortfarande i schoolsoft och det är hög tid att boka om du ännu inte gjort det.

 

 

Nästa vecka

 

 

Tisdag: Nationella prov i svenska. Information och schema finns på schoolsoft. Grön börjar 8.30 och Röd börjar 8.50. Sluttiderna är samma som vanligt.

 

Onsdag: Utvecklingssamtalsdag. Alla elever är lediga. 

 

Torsdag: Nationella prov i svenska. Information och schema finns på schoolsoft. Röd börjar 8.30 och Grön börjar 8.50. Sluttiderna är samma som vanligt.

 

Fredag: SO-prov.

 

 

Hoppas att ni alla får en trevlig helg!

 

 

Varma hälsningar,

Sofia, Catrin och Johanna

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.