Tellus vecka 7

Fredag igen bästa Tellusar!

 

Nu är det allra flesta utvecklingssamtal avklarade. Stort tack för trevliga samtal (och tålamod när tekniken bitvis strulat). 

 

 

 

 

Trots att veckorna går fort hinner vi med mycket. Den här veckan har vi bland annat läst Godnatt mister Tom både på svenska och engelska, arbetat med olika typer av pronomen, förhållanden i matematik, astronomi, kartor och skrivit idrottsprov.

 

 

 

 

Matilda har slutat hos oss och vi önskar henne stort lycka till!

 

Idag, fredag, besökte vår nya kompis Edie oss. Edie börjar i Röd på måndag. Varmt välkommen till Tellus! Med en ny kompis hos oss passade det bra med lära-känna-fokus under mentorstiden. Ni delades upp i grupper och fick i uppgift att göra en affisch som illustrerade saker ni hade gemensamt samt saker som var unika för just er. Många fina presentationer blev det och trots att de flesta av oss har känt varandra länge är det alltid spännande att få lära oss mer om varandra.

 

 

 

 

 

 

Storgårdens skridskodag på Ekvallen den 22/2-22

 

Tisdag den 22/2 har alla i åk 4,5 och 6 sin vinterdag på Ekvallen. Dagen börjar kl 9.00 och slutar mellan 13.30-14.00. 

 

Vi önskar att eleverna lämnas direkt på Ekvallen. Meddela mentor om du behöver komma till skolan först och åka buss med pedagog.

 

Vi samlas på läktaren kl 09.00 och hjälps åt att knyta skridskor. Kl 10.30 tänder vi grillen, så att vi kan bjuda våra hungriga elever på hamburgare. Elever får ha med sig egen fika ex varm choklad och en bulle eller macka. Men inget godis.

 

Har man inga skridskor så har vi några för utlåning samt hjälmar för utlåning. Man kan växla mellan att åka skridsko och att promenera runt Ösbyträsk. Alla som åker skridsko måste ha hjälm.

 

Ena halvan av banan är helt klubbfri och den halvan får man ha klubba och boll, inte puck. Skolan har lite låneklubbor men man får ta med egen klubba.

 

Kläder efter väder, just nu så verkar det vara några minusgrader och lite sol.

 

Dagen avslutas på Ekvallen vid 13.30-14.00. De elever som vill åka tillbaka till skolan åker buss med pedagoger kl 13.47.

 

Romme 15/3

 

Till mångas stora glädje kunde vi i veckan meddela att Romme-resan kan bli av! Den 15/3 åker de som vill från åk 6-9 till Romme för en dag i skidbacken. Anmälan öppnar under nästa vecka. Just nu har ca 28 elever anmält preliminärt intresse till Krister. Det vore toppen om vi kunde bli ca 10 betalande till och därför hoppas vi att några av er vårdnadshavare skulle vilja komma med oss. Maila till Krister på krister.andersson@lemshaga.se om du som vårdnadshavare är intresserad av följa med till Romme den 15/3 (till samma kostnad som eleverna). 

 

Precis som tidigare kommer priset ligga runt 500:- (plus/minus ca en hundralapp beroende på skidhyra och lunch). Vi förstår att alla inte kan lägga de pengarna med så kort varsel och därför finns en fond på skolan. Prata med den vuxen på skolan som du känner dig mest bekväm att prata med så löser vi det. Självklart diskret.

 

De som inte vill åka till Romme kommer få en rolig dag med praktisk-estetiska ämnen på skolan istället.

 

 

Läxhjälp och kör

 

Efter en tuffare period med hög personalfrånvaro drar vi nu igång med aktiviteter efter skoltid igen enligt följande schema:

 

Måndag 15.15-16.15: Läxhjälp
Torsdag 15.10-16.10: Kör
Fredag 14.30-15.30: Läxhjälp

 

Kommande datum

 

 • 22/2 Skridskodag på Ekvallen 9.00-13.30 (börjar och slutar på plats).
 • 28/2-4/3: Sportlov
 • 8/3: Skolbio i Gustavsbergs centrum (slutar på plats ca 13.50).
 • 15/3: Skidresa till Romme.
 • 5/4: Nationella prov i engelska.
 • 7/4: Nationella prov i engelska.
 • 11/4-14/4: påsklov
 • 15/4: Ledigt (röd dag).
 • 18/4: Ledigt (röd dag)
 • 4/5: Nationella prov i matematik.
 • 23/5: Operation Lemshaga
 • 24-25/5: Lov
 • 26/5: Ledigt (röd dag)
 • 27/5: Lov
 • 10/6: Skolavslutning

Trevlig helg!

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.