Tellus veckobrev v 16

Tellus!

Våra härliga underbara Telluselever. Jag uppfylls av så mycket stolhet när jag tänker på er! Vilken utveckling ni har gjort och vi närmar oss faktiskt slutet på årskurs 6 (ja vi har några veckor kvar) men nu är tiden att bli lite rörd. Jag tänker på detta ganska ofta nu hur ni bara finner er i olika situationer som vi kastar er in i. Ni köper rakt av vad ni ska göra, hur ni ska göra det utan några problem.

Denna vecka har vi börjat vår resa med alla dessa Nationella prov. Vi började med svenskan och det gick superbra. Vi har jobbat ganska hårt med läsförståelsen under dessa 3 år men det ger också stora resultat. Nästa vecka kommer engelskan och matten att genomföras.

Vi har också denna veckan haft utelektioner där vi passat på att läsa Godnatt Mr Tom i solskenet (som visserligen idag byttes ut mot innelektioner då det snöade…)

 boken börjar bli rejält spännande nu och mycket händer för Will.

I NO fortsätter vi med plast och vi har denna vecka pratat om fördelar och nackdelar med plast. Det är lätt att det läggs mest fokus på just nackdelarna med plast, att det exempelvis hamnar i naturen men det finns också många fördelar med det. Eleverna fick göra deras lista, fast på tavlan gemensamt. Detta var vad Tellus kom fram till som fördelar och nackdelar med plast.

Rasterna är mycket fotboll men det är också mycket kreativt, vad man kan göra på rasterna. Det är nu också gjutet frisbeegolfmål (2 st) på skolan. När de fastnat helt kommer ni också att få använda dessa på rasterna.

Paralympics 3-5 maj

Under v 18, måndag -onsdag kommer vi ha ett temaövergripande arbete kring paralympics. Dessa 3 dagar är schemabrytande vilket innebär att vi hänger med oss i klassen men inte har några vanliga lektioner. Upplägg kommer ni att få reda på i kommande vecka. Tiderna är såhär:

Måndag 3/5 8:20-ca 14:20
Tisdag 4/5- 8:20-ca 14:00
Onsdag 5/5 8:20-ca 13:30

Föräldramöte

Det är samma information fortfarande gällande denna fråga. Vi hoppas innerligt att vi kan få till en coronasäker träff utomhus tillsammans med er föräldrar. Vi väntar en stund till.

Mobiltelefoner

För er föräldrars information:

Det är många som använder sina telefoner här i skolan fast det är mobilförbud. Vi har därför lyft denna fråga med eleverna igen. Det som gäller är att inga telefoner får synas eller användas om det inte är ok från en lärare (för skolarbete). Om eleven missköter sig får de en varning och telefonen får ligga på vårt skrivbord i lärarrummet. Om de missköter sig en andra gång kommer eleven att bli av med sin telefon och ni föräldrar måste komma och hämta dem här i skolan.

Information från Klubben

Under vecka 19 kommer inte någon skolverksamhet att pågå pga studiedagar och lovdagar. Vilket betyder att man får vara ledig hela veckan utan att ansöka om ledighet.
Fritids/klubbens öppettider och tillgänglighet är även begränsad, se nedan: 


Måndag 10/5. SEPARAT ANMÄLAN KRÄVS, via mail pga att all ordinarie personal är på fortbildning. Se tidigare utskick på SS av skolledningen.

Tisdag 11/5, Fritids/klubben öppet som vanligt.
Onsdag 12/5, Fritids/klubben öppet, stänger 15.00 pga dag före röd dag.

Torsdag 13/5, Stängt pga röd dag.
Fredag 14/5, Stängt pga lovdag i kompensation för 6/6 som sker på helgdag detta år.

Ni gör er anmälan ang. tis-ons i schoolsoft, under kommentar från vårdnadshavare skirver ni Närvaro alt. Ledig. Vi behöver er anmälan senast 26/4.

Hälsningar Fritids och Klubben

Kommande

3-5 maj: Paralympics
10-12 maj: Studiedagar, elever lediga

Ha en superhärlig helg och samla lite krafter

Amanda, Cecilia, Krister och Marie