Tellus veckobrev v.18

Hej alla Tellusar!

Detta har varit en kort men intensiv vecka då vi skrivit de sista nationella proven (denna gång var det i engelska). Men nu är de färdiga. Bra kämpat! Resultaten kommer finnas i SchoolSoft så fort de har blivit bedömda vilket kan ta ett par veckor.

Ämnen

Eftersom veckan blev kort och många lektioner försvann p.g.a nationella prov ligger vi ungefär i samma fas i de olika ämnena som förra veckan. Men här kommer ändå en liten reminder då vi trots allt närmar oss en del prov i både NO och SO.

I NO har vi fortsatt med Evolution. Vi har diskuterat, läst och gått igenom begrepp som t.ex. mutation, variation. Hur blir en art till? Vad betyder egentligen det naturliga urvalet? Har man missat genomgångar finns det anteckningar och svar på frågor och länkar till filmer på SchoolSoft. I SO har vi fortsatt med stormaktstiden men även fått tillbaka proven vi hade i religion. I Svenska har vi läst vidare i Eldens Hemlighet. I musik hade vi också den röda klassen prov i musik.

Idrottsprov på tisdag nästa vecka. Titta på PDF:n som handlar om skadeförebyggande, sedan kör vi  Coopers! (På IP)

Skolans dag!

Varmt välkomna till Skolans dag  den 9 maj kl.12-15!
På onsdag nästa vecka den 9 maj mellan kl.12-15 firar vi på Lemshaga Skolans dag! Det betyder att skolan är öppen för familjer, släktingar och allmänheten.
Även Storgården är öppen så att ni kan se hur vi har det. Du har möjlighet att besöka de olika klassernas hemklassrum och ta chansen att gå med ditt barn för att se på kommande års klassrum, men framförallt se vad eleverna har arrangerat runt Lillgården.
Förutom att ha trevligt finns möjlighet att köpa fika av Marsklasserna vid stora eken.

Tellus har som förra året ett fokus på att få in lite pengar till välgörenhet. Detta år kommer det gå pengar till Barncancerfonden. Denna dag kommer det finnas olika stationer som eleverna ansvarar för där många kommer vara kopplade till en slags insamling för detta ändamål.

Miniläxa för alla till på onsdag:

Eftersom vi har ett gäng som kommer ansvara för att bedriva en slags loppis på denna dag har vi alla i Tellus en läxa. Denna är att ta med 2 saker (i ok skick) som man ej använder hemma, som i sin tur kan används till denna loppis.

Prata gärna också hemma om vad just du/ditt barn ansvarar för denna dag.

Skolböcker

Vi saknar en del skolböcker, leta gärna hemma och se om ni hittar samhällskunskapbok, religionsbok, mattebok (Gamma) och skönlitterära böcker du lånat från skolan.

 

Vårens nationella prov – genomförda

Har man missat något p.g.a sjukdom eller liknande så prata med din lärare motsvarande ämne för att se vad som kan göras för att komplettera din frånvaro. (Detta gäller även andra prov).

 

6/2 NP svenska – genomfört

8/2 NP svenska – genomfört

10/4 NP matematik – genomfört

12/4 NP matematik – genomfört

2/5 NP engelska reading, genomfört

4/5 NP engelska, genomfört

Vecka 20

Om det är så att det kliar i restarmen vill vi redan nu flagga för att vecka 20 kan vara en bra vecka att passa på att vara ledig på då det den veckan bara är fredag 18/5 som är vanlig skoldag.

Viktiga datum

9/5: Skolans dag kl 12.00-15.00. Föräldrar och syskon är välkomna att besöka verksamheten.
10-11/5: Lov
14-16/5 Studiedagar
17/5: Omvärldsdag med Operation Lemshaga. Elever i åk 6-9 kommer att vara befriade från skolarbete och istället få i uppdrag att dra in pengar till ett välgörande ändamål denna dag. Det betyder att du som elev behöver ordna så att du den 17/5 har ett arbete du kan utföra mot betalning (riktmärke 100:-). Det kan vara på en arbetsplats eller i hemmet.
6/6: Lov
11/6: Klassens dag
14/6: Avslutning

 

Trevlig helg

/Tellusteamet

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']