Tellus Veckobrev v.19

Hej alla Tellusar!

Kort men härlig vecka som avslutades med en fantastisk insats under skolans dag.

Så, ett stort tack också till er elever som organiserade de olika “stationerna” som vi hade runt Lillgården.

 

 

Ämnen

Nu är det snart dags för prov i både NO och SO. Se SchoolSoft och Classroom för frågor och svar på det som bör läsas på inför proven.

Veckan som kommer

 

Nästa vecka är ni elever, lediga måndag t o m onsdag (studiedagar).

Operation Lemshaga: Torsdagen den 17:e Maj kommer ni elever att vara hemma från skolan för att utföra någon form av arbete för att tjäna ihop 100kr. Alla pengar som samlas in kommer skänkas till Barncancerfonden.

Pengarna som man tjänat ihop kan man swisha till samma nr som vi använde under skolans dag. 9020900. Gör ni detta så ta en skärmdump (screenshot) och skicka/visa den för din mentor här på skolan. När detta är gjort kommer vi till att sammanställa den totala summan vi tjänat in, inklusive insatsen vi gjorde på skolans dag.

Skolböcker

Vi saknar en del skolböcker, leta gärna hemma och se om ni hittar samhällskunskapbok, religionsbok, mattebok (Gamma) och skönlitterära böcker du lånat från skolan.

 

Vårens nationella prov – genomförda

Har man missat något p.g.a sjukdom eller liknande så prata med din lärare motsvarande ämne för att se vad som kan göras för att komplettera din frånvaro. (Detta gäller även andra prov).

 

 

Viktiga datum

9/5: Skolans dag kl 12.00-15.00. Föräldrar och syskon är välkomna att besöka verksamheten.
10-11/5: Lov
14-16/5 Studiedagar
17/5: Omvärldsdag med Operation Lemshaga. Elever i åk 6-9 kommer att vara befriade från skolarbete och istället få i uppdrag att dra in pengar till ett välgörande ändamål denna dag. Det betyder att du som elev behöver ordna så att du den 17/5 har ett arbete du kan utföra mot betalning (riktmärke 100:-). Det kan vara på en arbetsplats eller i hemmet. (mer info skrivet i detta veckobrev)
6/6: Lov
11/6: Klassens dag
14/6: Avslutning

Övrig info:

Här kommer ett informationsblad gällande ett “summer training camp” som en mentor här på Lemshaga bedriver.

Summer Training camp Värmdö

 

Trevlig helg på er

/mvh Tellusteamet

En kommentar

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']