Tellus Veckobrev v.20

Hej Tellusar!

Då det blev en så pass kort vecka så blir detta till mestadels bara information kopplat till de kommande dagarna. Vi vill också passa på att berömma er som gjort fina insatser på Operation Lemshaga. Vi kommer nästa vecka att sammanställa hur mycket vi från Tellus har lyckats bidra med.

v. 21: På måndagens mentorstimme kommer vi som grupp vara utomhus där vi samtidigt kommer ge er alla möjlighet att få återkoppling på de nationella proven i både matematik och svenska. I anslutning till mentorstimmen får ni gärna komma med lite tankar kring vad vi skulle kunna göra på klassens dag v.24.

Annars så kör vi på med vanliga lektioner och vi har dessutom prov i både biologi (Evolution och olika livsmiljöer) och i SO. Mer information om just proven finns på SchoolSoft/Classroom.

Gällande grön klass så blev det lite knasigt i SchoolSoft med två olika prov datum. Dock bör vi förbereda oss att ha provet på tisdag, precis som den röda gruppen. Detta för att det ska finnas lite utrymme mellan NO och SO-proven. Om detta blir problematiskt för just dig så hör av dig på mail till Daniel så kan vi lösa detta och möjligen skriva provet på en läxhjälp.

I svenska blir det fokus på satslära!

v.22: Som en avslutning på temat evolution och olika livsmiljöer åker vi till Naturhistoriska riksmuseet. Vi kommer åka på två olika dagar, en gång med  varje klass (röd/grön). Bestämd dag för vilken klass får ni reda på på mentorstimmen samma vecka. Inför denna dag behöver man ta med sig 30 kr för Cosmonova, och matsäck då vi äter lunch där. Hör av er till mentor om ni anser att det blir problematiskt för just er med att ta med sig denna peng så löser vi det.

 

Skolböcker

Vi saknar en del skolböcker, leta gärna hemma och se om ni hittar samhällskunskapbok, religionsbok, mattebok (Gamma) och skönlitterära böcker du lånat från skolan.

 

Vårens nationella prov – genomförda

Har man missat något p.g.a sjukdom eller liknande så prata med din lärare motsvarande ämne för att se vad som kan göras för att komplettera din frånvaro. (Detta gäller även andra prov).

 

 

Viktiga datum

Preliminärt: 30-31/5 Naturhistoriska Riksmuseet (medtag 30kr + matsäck)
6/6: Lov
11/6: Klassens dag
14/6: Avslutning

Övrig info:

Här kommer ett informationsblad gällande ett ”summer training camp” som en mentor här på Lemshaga bedriver.

Summer Training camp Värmdö

 

Trevlig helg

/mvh Tellusteamet

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']