Tellus veckobrev v. 21

Hej alla Tellusfamiljer!

 

Vilken sommarfeeling vi fått nu på Lemshaga. Rasterna är oftast ett sant nöje med utehäng, bollspel och glada miner i solen på vår underbart vackra skolgård.

Vi har några veckors kämpande kvar med mellanstadiets alla kunskapsmål och vi ber alla hjälpas åt att peppa varandra för att orka in i det sista. Kolla läxor i schoolsoft, var måna om att göra klart uppgifter som ska in för bedömning och gör ditt allra bästa så som ni Tellusar brukar. Dessa sista veckor är det många lovdagar men desto viktigare att göra det bästa av de lektioner som faktiskt är. Sista veckan har vi schemabrytande tema och mys men fram tills dess är det värdefullt att ge varandra ännu en chans att lyckas. Slit i två veckor till! Heja heja!

Matte och NOTk

I matten har vi rundat av terminen med lite problemlösning och programmering av ”Dance Partyn”. Vi kommer fortsätta programmera när tk-projektet är klart. Eftersom vi lagt mycket tid på matte före och kring Nationella proven kommer vi de sista veckorna att ha lite mer NOTk. NP som nu är bedömda får eleverna återkoppling på kommande vecka. Tellus som grupp har presterat toppenbra och eleverna har visat stor vilja att göra sitt bästa och genomföra alla proven seriöst, vilket är det allra viktigaste. Men nu sista veckorna lägger vi den mesta tiden på att göra klart ett teknik- och fysikprojekt med bilbygge, kraftöverföring och energiomvandlingar i fokus. Det var roligt att flera föräldrar kom och deltog i skapandeprocessen på skolans dag.

Vi har byggt gummisnoddsbilar av PET-flaskor eller kartong, hämtad inspiration från olika youtubeklipp, kombinerat idéer och byggt, testat byggt om igen. Vi har ritat skisser av bilarna och diskuterat oss fram till en gemensam egen bedömningsmatris. Se bildkavalkaden nedan. Kommande vecka ska vi prata energiomvandlingar och utvärdera vårt arbete.

    

 

Inför hösten

På måndagens mentorstid kommer alla Tellusar att få utvärdera läsårets arbete och även fylla i lite önskemål inför hösten. Vad har varit extra bra under året och vad kunde vi gemensamt gjort annorlunda? Stars and wishes!? Det är värdefullt om ni tillsammans med era föräldrar tänker igenom vilka kamrater som ni känner er allra tryggast med och tycker är viktiga för att ni ska lyckas med ert skolarbete. Ni kommer på måndag att få komma med önskemål inför den kommande klassbildningen. Roligt tillsammans alla 52 kommer vi fortsätta att ha såklart!

Viktiga datum:

v.22 Mån 8.00 – 9.20 MaNOTk-klassrummet öppet för de som vill bygga klart sina bilar (och som ej kunde komma på läxhjälpen i torsdags)

v. 22 27/5 Operation Lemshaga – lämna in ditt bidrag för att rädda haven. Operation-Lemshaga-hemlapp-2

v. 22 SO-prov, språkprov och redovisning med papper av NO-läxan från v.21 – se schoolsoft

30/5-31/5: Lov Kristi Himmelsfärd

5/6: Avslutningslunch 13:00 (bara elever i år 6 och pedagogerna).

Ta gärna med en frukt eller smörgås då det blir sen lunch.

6-7/6: Nationaldag + Lov

10-12/6 Schemabrytande temadagar samt städning och Tellushäng

13/6 Sommaravslutning

En kommentar

Kommenteringen är stängd.