Tellus veckobrev v. 34

 

 

 

WOW! Vilken vecka som varit! Den mest fartfyllda sedan jag kom till Lemshaga kan jag lova. Veckan inleddes med en välkomstceremoni i Amfiteatern under strålande sol. Därefter fick de nya Tellus-grupperna samlas i vardera klassrum för första gången. Under dagen så påbörjade vi arbetet med att skapa färgglada mönstrade sköldpaddor som sedan ska få pryda hela Lillgårdens entré i hallen. Både jag och Åsa har fått en riktigt bra första känsla gällande de nya grupperna, vi har även sett att det har börjat skapas lite nya konstellationer mellan eleverna vilket också känns superkul 🙂 Vi har ju dessutom fått några nya ansikten i klassen och era kids har verkligen varit superduktiga med att inkludera och ta hand om dem under veckan som gått.

Tisdagens aktivitet var en utflykt till Södersved där bad och lek väntade. Hela dagen bestod av en stor portion glädje och skratt, såpass att man vaknade med en gnutta träningsvärk dagen efter 😉  

 

 

I onsdags var det dags för det den efterlängtade lägerskolan på Ängsholmen. Vilken underbar positiv överraskning den lilla ön visade sig vara! Det har klättrats i höghöjdsbana, paddlats kajak, gjorts gruppstärkande äventyrsövningar, klättrats på backar, grillats i solnedgången, diskodansats, skrattas och busats. En eloge ska ges till alla involverade föräldrar som förgyllde vistelsen med sin närvaro, skjutsat barn fram och tillbaka eller bidragit på annat sätt att kunna genomföra detta, hatten av!

 

 

Det här var helt enkelt en riktigt bra start på det nya läsåret!

 

 

Stort tack för att man fick ta del av dessa härliga dagar 🙂 För er som har facebook vill jag tipsa om att gå med i den slutna gruppen “Lemshagabarn födda 07 – Tellus 2019-2020, där finner ni mer bilder från Ängsholmen samt annan matnyttig info.

 

Till kidsen vill vi hälsa att vi ses på måndag!

 

 

Kommande datum och aktiviteter:  

V.36

Fredag 6/9. Språkval. Lämnas till mentor.

 

v.37  

Onsdag 11/9. Föräldramöte 18.00-19:30. Vi ses i Lillgården!

Tor-fred 12-13/9. Skolfotografering. Mer exakt info kommer senare.

 

V.39 

Utvecklingssamtalsvecka. Tider finns på schoolsoft senast 2 veckor innan, (13/9)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha en underbar helg! 

Bästa hälsningar från oss pedagoger i Tellus genom Andreas