Tellus veckobrev v 36

TELLUS

Då har vi kommit igång ordentligt med vårt skolarbete och alla ämnen är testade. Även de nyaste ämnena, franska, spanska och hemkunskap. 

Språkval

Alla elever har nu fått testa på ett nytt språk, både franska och spanska. De har också fått med sig en blankett hem där ett val ska göras, vilket språk eleven vill ha. Denna blankett måste också skrivas under av både elev och vårdnadshavare.

Livskunskap

På tisdag 8/9 kommer Tellus grön (INTE röd) att ha Livskunskap. Detta sker i Ingarö församlingshem. Vi har skola som vanligt här på Lemshaga fram till lunch, äter lunch här för att sedan ta oss dit. Tiderna för denna eftermiddag är att vi börjar där (efter vanliga lektioner på fm) kl 12:30 och slutar där 15:30. Alla får alltså ta sig hem själva från denna plats. Röd har lektioner som vanligt hela dagen. Vi byter veckan som kommer, att röd har livskunskap och grön hemma.

Skolfotografering

På torsdag 10/9 kommer ni i Tellus att fotograferas. Detta kommer ni att göra vid två tillfällen. Grön kommer att fotas kl 12:50 och röd 13:50.

Hörlurar

Då många av er vill börja lyssna på texter behöver ni ta med er egna hörlurar. Detta då vi inte har så många grupprum att tillgå. Utan hörlurar blir det ett väldigt sorl i klassen och detta vill vi undvika.

Resurs

Vi vill hälsa välkommen vår nya resurs till klassen som heter Cecilia. Hon kommer att vara med oss och hjälpa eleverna i Tellus.

Övrigt

Vi vill påminna om att vi har väldigt långa dagar nu i Tellus. Vi ser att orken ibland börjar tryta för många av er och vill påminna om att ta med ett mellanmål varje dag. Mellanmålet kan vara en frukt, smörgås eller liknande.

Ha en trevlig helg

Krister och Marie