Tellus veckobrev v.45

Hej allihopa!

Efter ett långt och skönt höstlov så har vi hoppat rakt ner i den 40 cm djupa snön och allt det medför. Förhoppningsvis har vi alla monterat på våra mentala ”vinterdäck” och på så sätt förberett oss för de sista veckorna på terminen!

I all hets som vädret skapat har vi ändå kämpat på och lyckats att lyfta varandra i problematiken där kommunikation har varit nyckeln. Vi på Lillgården har alltså kunnat genomföra relativt vanliga lektioner, vilket också var något som belystes i Svenska Dagbladet:

 Klicka här för att läsa

Med andra ord har det varit en väldigt konkret skildring av nystarten vi nämnde veckan innan höstlovet. 🙂

Som avslutning till den mysiga veckan så åkte vi som planerat till Gustavsbergs teatern där alla elever fick delta i ”koreografi”, som ännu än gång visade hur bra vi kan vara!
koreografi2koreografikoreografi

Med allt det roliga som snön bidrar med så vill vi även påminna om hur viktigt det är att man kommer varmt klädd till skolan så man slipper frysa.

Lite ämnesinfo:

På svenskan har vi fortsatt vårt arbete med Lässtrategier och i några grupper har vi fokuserat på “Retorik”. Vi jobbar vidare med retorik och lässtrategier nästa vecka. De elever som inte hann visa upp sitt läsprotokoll för Ulla kan göra det näst måndag.

I NO börjar vi bli klara med arbetsområdet astronomi där eleverna nu har jobbat intensivt med sina faktatexter om allt från månvandringen till svarta hål! Dessa ska vi självklart sätta upp och känna oss stolta över!

Välkomna på föräldramöte 16/11 – 18:00-19:30.

Dagordning finns listat i tidigare veckobrev. (v.42)

Ha en trevlig helg allihopa och tack för denna vecka!

/Tellusteamet

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']