Tellus veckobrev v.46

Hej alla härliga Tellusar!

 

Vilken vecka vi haft! Tack alla ni goa elever som med ert intresse och aktiva deltagande hjälpt till att göra den bra! Och tack till alla föräldrar som kom och gjorde vårt föräldramöte i onsdags till en bra stund med många kloka tankar.

Några Tellusar läste dikter och faktaartiklar om och mot plast på mötet. Tack för er insats – ni gjorde oss lärare så stolta! En del av texterna som framfördes ser ni här nedan.

Fröken har lagt till några ”Oh Yeah” för att kunna få stöd av kören. Artistens frihet 🙂

NO och matte

På NO:n har vi under veckan kommit igång med receptskrivning och godistillverkning enligt innehållsförteckningen på påsen (mest av det som står först). Det ska bli spännande att följa era förbättringsförslag. Mer av… Mindre av… För att… Det är fantastiskt roligt att det fungerar så bra och känns så säkert att labba med Tellus i helklass. Salen flödade av galet kreativt kaos och ljudnivån hette duga men jag tror alla var glada och nöjda efteråt. En enda skärpning-punkt: alla elever ska hjälpa till med att diska. Basta!

Vi har också pratat ämnens egenskaper och dragit slutsatser om kemiska reaktioner. Här ser vi en elev demonstrera när Magnesium brinner. Vad behövs för att något ska brinna? Tre saker –  skriv vilka i kommentarsfältet.

På matten börjar det närma sig ett utvärderande prov och samtidigt med repetition så passar vi på att träna muntlig aktivitet och har använt tallinjen och tal i bråk-, decimal- och procentform för att både förklara, hjälpas åt med noggrannhet, se flera metoder och hitta flera olika sätt att räkna ut hur man kan dela på och vad som blir över av Pizza – Please Peace!

Tallinjen ovan har några punkter som trots att de sitter helt ok ändå kan bli ännu mer noggranna om man backar bakåt och kollar efteråt. Hittar du någon?

Kom förberedd till mentorstiden

På mentorsmötet ska vi fixa inför julmys så tänk gärna ut någon idé till trevligt bidrag till en klassgemensam adventskalender. Har du tips på rolig lek, spännande filmklipp, fint pyssel, vill baka och bjuda på fika eller annat som lyfter i mörkret? Spåna och ta med dig tankarna på måndag. Tänk på att de flesta inslagen bör ta ca 10 minuter.

Vi vill också att du tänker igenom vad som passar dig bäst – balettföreställning i Gustavsberg med två av klassens elever på scenen eller fördjupningsarbete samt film i skolan med Niclas? Kommande måndag får eleverna välja. De som väljer baletten förväntas visa både stort intresse och fin respekt för hela föreställningen genom att vara helt tysta som publik. Hoppas vi blir många på ”Nötknäpparen”! Vi tar upp anmälning måndag och vald aktivitet gäller.

 

Kommande:

Läxor och prov – se schoolsoft (matte, svenska, språk, hemkunskap)

Måndag 26/11 kl 09.45 Balett ”Nötknäpparen”, samling vid Gustavsbergsteatern

alternativt

Måndag 26/11 samling 09.45 i skolan med fördjupning samt film.

Onsdag 5/12 muntliga nationella prov i smågrupper

Med önskan om en härlig helg och kommande vecka! /Telluspedagogerna

 

Hälsningar från klubben angående jullovet:

Vi behöver få reda på om ditt barn är i behov av omsorg i form av fritids under jullovet. Ska ditt barn vara på fritids på jullovet ber vi dig att skriva in barnets aktuella tider i schoolsoft. Ska ditt barn däremot vara ledigt så ber vi dig ta bort eventuella tider och istället skriva ”ledig” under kommentar från vårdnadshavare.

Lemshaga fritidsklubb stängt: 27-28 december samt 7 januari.

Lemshaga fritidsklubb öppet: 21 december samt 2-4 januari.

Vi behöver få in ditt svar senast söndagen den 25 november, gällande 21/12 samt 2-4/1.

Detta gäller alla barn som är inskrivna på klubben.

14 kommentarer

Kommenteringen är stängd.