Tellus veckobrev v.49

Hej alla fantastiska Tellusar!

Två veckor kvar till lov och som ni kämpat… underbart roligt att vara en del av! Tellus är snart värda jullov! Det hjälps åt, utmanas, kämpas och frågas… Tellus har siktet inställt på höga kunskapsmål och det är roligt att se hur bra eleverna samarbetar och hur långt de når när det verkligen gäller. Att genomföra prov med Tellus går som en dans! Vi genomförde muntliga nationella prov i onsdags som alla elever genomförde seriöst och bra. De allra flesta kände sig dessutom nöjda efteråt. Kul! Två intressanta reflektioner var att ”det är bra att bli bedömd av en annan lärare för då blir det mindre nervöst att råka säga fel” och ”det är svårt att bli bedömd av en annan lärare för då blir man nervös och vågar inte prata lika mycket”. Så lika men ändå så olika.

Tänk på att hälften av klassen har sina muntliga prov i engelska nu på måndag – så visa fortsatt respekt för andras arbetsro.

 

NOTk och fadderverksamhet

Vi har under veckan haft besök av förskoleklassen som laborerat godisnappar med oss. Det är glädjande hur fint våra goa Tellusar hjälpte de små eleverna att förklara vad de skulle göra, varför, visade, stöttade och med stort tålamod städade efter godiskok med över 40 barn i samma rum. Tack Tellus! Nästa vecka kommer Neptunus och hjälper oss som provsmakningsjury!

På bilderna nedan ser vi provsmakning och diskussioner kring nytt recept, välja och mäta ingredienser, blanda samman, värma i vattenbad, samarbete och till sist det roligaste… provsmakning! Diskningen kom inte med på bild 😉

 

 

 

Luciafirande – 13 december

För ljusets skull samlas vi utanför Lillgården 07.45 för att tillsammans gå till Amfiteatern där årets luciatåg kommer 08.00. Kom varmt klädd och ta med eget sittunderlag! Föräldrar är välkomna på ståplats. Efteråt går vi in i Lillgården och överraskas av 13:e luckan i Tellus egna adventskalender. Tack för alla fina, roliga, trevliga bidrag.

Luciainfo – för kören:

På Lemshaga finns sedan länge en tradition med ett stort Luciatåg. I år är Stora kören, Mellankören, Lilla kören och Pluto med! Även i år är det hela utomhus. Det är därför viktigt med flera lager under lucialinnet. Jag (Jonas) har elljus till alla stjärngossar och tärnor, men en del annat är det bra om eleverna kan få hjälp med hemifrån. Här kommer en checklista till luciatåget.
– 2 lager underställ minst (gärna ull)
– Ullstrumpor o varma kängor
– Strut men inte stjärna (sjärngossar)
– Glitter till hår och midja (tärnor)
– Fingervantar, gärna i en ljus grå, beige el vit ton
– Lucialinne i en storlek så man får plats med ett par underställ under. (billiga finns på Coop, Brisak, Rusta, Lindex, Kappahl, HM osv om man är ute i tid)
På morgonen den 13/12 samlas Stora kören och Mellankören kl 07.00 i musikladan!
För föräldrar som skjutsar tidigt finns det kaffe i värmen i matsalen till självkostnadspris om man vill stanna o vänta in tåget.
Tack för er hjälp! /Jonas
Nedan finns en länk till information och texter samt några övningsinspelningar inför luciatåget.

Julkonsert

Måndagen den 17 dec kl 18.00 kommer vi ha en liten adventskonsert med skolans körer i musikladan. Alla är välkomna men man måste ha biljett!
Det blir trångt men härligt! Från måndag den 3 dec kommer det finnas gratis biljetter på expeditionen för att vi inte ska överträda brandreglerna för musikladan.

Kommande datum:

Måndag 10/12: Muntliga nationella prov i smågrupper (bara engelska!)

Torsdag 13/12:  Luciafirande i amfiteatern kl 8.00. Välkomna! Ta med sittunderlag!

Måndag 17/12: Kören bjuder på adventskonsert kl 18.00.

Torsdag 20/12: Höstavslutning 16.00-16.45 i Gustavsbergs kyrka.

Fredag 21/12: Kompledigt för alla elever.

8 kommentarer

Kommenteringen är stängd.