Tellus veckobrev v.5

Hej alla fina Tellusar!

På måndag smäller det, då är det äntligen dags för allaktivitetsdagen. Nedan följer info om den aktivitet ni valt.

 

Romme

 Samling:

Kl: 06.00 COOP FORUMs parkering, Värmdö marknad,

AVGÅNG 06.15 – Bussen inväntar inte någon. Det tar ca 3 timmar upp till Romme.

Obs, se till att alla bussarna kommer fram, parkera en bit ifrån, vänta in lärare som prickar av er på respektive buss.

Ta med:

Frukost för dem som är morgontrötta. Ev. egen utrustning, hjälm, skidglasögon, skidkläder, extra strumpor inför hemresan kan vara skönt, matsäck (tänk på att man blir hungrig efter en dag i backen så snåla inte med matsäcken), vattenflaska, ev pengar (det är ganska dyrt att köpa något i deras affärer).

Vi har sagt att det okej att ha med sig mobiltelefoner, godis samt läsk.

OBS!! Chips, popcorn och dyl. är inte tillåtet att ha med för att äta på bussen. Tänk även på att ingenting får innehålla nötter (eller spår av nötter) då vi har elever med luftburen allergi.

 

Ditresan:

Under resan upp kommer ni få skipass och lunchkupong (för er som beställt det) utdelade. Ni som skall hyra utrustning kommer även att få ett nummer för att veta var i ledet du skall ställa upp. Allt för att ni skall få ut er utrustning så snabbt och smidigt som möjligt.

Tänk på att det enligt lag är absolut nödvändigt att använda bälte i bussen så därför sitter alla ner på sin plats under resan. Antagligen kommer du vilja lyssna på någon form av musik eller kanske titta på film och då använder vi såklart hörlurar för att inte störa övriga kompisar.

Eftersom det är vi själva som städar bussen när vi kommer tillbaka så undvik att plocka med saker som smular och skräpar ner mer än nödvändigt.

 

Hemresan:

Bussen kommer att avgå klockan 16.00 från Romme. Det är jätteviktigt att alla passar tiden för hemresan. Ställ era mobiltelefoner så att den larmar i god tid innan avgång. Tänk på att det tar tar tid att lämna tillbaka utrustningen ibland då det kan vara kö. Hjälp varandra att komma i tid. Jag kommer även att kolla av med alla på bussen så att ni har en eller flera kompisar att åka med under dagen. Ingen ska åka ensam. Behöver ni kontakta oss lärare, Cristin, Ninna eller Sofia har vi med oss vår klassmobil med nummer 08-586 313 06. Vi beräknas vara tillbaka till COOPs parkering klockan 19.00.

 

Bakning

Ni som är med i gruppen som ska baka samlas i hemkunskapen i Ladan kl 8.30. Ni bakar och pysslar fram till 11.30 då ni äter lunch på skolan. Ca 12.30 är det dags för fika och därefter slutar dagen ca 13.00.

 

Blänkare:

  • Nästa vecka är det dags för det nationella provets sista två delar i svenska där läsförståelse- och skrivförmågor testas. På tisdag (7/2) och torsdag (9/2) har eleverna prov mellan kl 08.20 och 11.30 (inklusive 20 minuters paus). Skicka gärna med era barn ett mellanmål som de kan äta i pausen under dessa dagar.
  • Våga-visa- enkäten delades ut under mentorstiden i måndags. Enkäten måste tillbaka till skolan senast fredagen den 10/2. Har ni fyllt i på nätet behöver ni inte lämna in enkäten.

 

Med önskan om trevlig helg!

/ Tellusteamet

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']