Tellus veckobrev v.49

Hej alla Tellusar! 

Efter en regnig och kall vecka så kan vi minst sagt säga att det nu går fort. Skrivningar, presentationer har börjat levereras och arbetsron har varit bra. Kopplat till detta så har vi lärare också börjat att lägga in bedömningar som till terminens slut ska generera de första terminsbetygen (betygen) man får i 6:an.

Tänk på att onsdag är senaste dagen att lämna in (om man har) restuppgifter eller föreslagna ändringar, om man vill att det ska påverka terminsbetyget. Detta kan t.ex. vara delar som saknades i en laborationsrapport, bli klar med en musikuppsats eller andra skrivuppgifter. Var bara noga med att meddela respektive lärare om att förändringar har gjorts för en ombedömning. Bra tillfälle för att göra detta (om inte hemma) är på läxhjälpen på tisdag.

Svenska: Vi har satt igång med en skrivuppgift där vi jobbar med grunder för att skriva berättelser. Det finns instruktioner för denna både på SchoolSoft och i Google Classroom. Läs!

NO/tk: Denna vecka ska båtbyggen redovisas. Är man sjuk eller inte kan komma de dagar (mån-ons) man ska redovisa så kan man skriva in lite mer text i sin Keynote/Google presentation och skicka till Daniel för bedömning. (Se vad som bedöms på SchoolSoft eller Google Classroom).

Matematik: Nu har vi satt igång lite mjukt med algebra. Vi har även jobbat med Matematikportalen där man även hemma kan gå in och träna på olika områden inom matte. Där finns också en Julkalender med lite problemlösningsuppgifter man kan titta på hemma! För att komma in hemma så loggar man in via GleerupsPortal och sen Matematikportalen.

SO: På SO:n har vi diskuterat mycket kring kräkningar och mobbning

Idrott: Några bilder från vårt danstema. Oh Susanna

 Hjältar vi pratat om under vår historiekalender har t.ex. varit, Den okände demonstranten, Rosa Park och Wesley Autrey, m.m.

Vi vill också passa på att tacka veckans städstjärnor,

I grön: Saga och Vera

I röd: Vendela

Om ni inte hämtat er belöning så kan ni göra det på måndag!

Lucia onsdag den 13/12 – Men vi samlas i våra respektive klassrum

Meddelande från klassföräldrar: 

Varmt välkomna på klassfika i och utanför Lillgården den 20/12 mellan 15:30 – 17:30. Här ordnas med fika för 60kr per familj, pengar som går direkt till klasskassan. Även Korv med tillbehör går att köpa där överskott såklart går till klasskassan. (Swish föredras, annars jämna pengar)!

 

Vi vill även påminna om:

Nobeltävling 

Nu är det snart dags att dela ut Lemshagas Nobelpris i fantasi och kreativ och du är välkommen med ditt bidrag!

Exempel på bidrag kan vara en text, en låt, en film, en bild, en staty, en uppfinning, en idé eller något annat fantasirikt och kreativt som du skapat. Skriv också en kort text där du motiverar varför just ditt bidrag ska vinna. Glöm inte namn och klass. Alla åldrar får vara med och tävla.

Lemshagas Nobelpris i fantasi och kreativitet delas ut på

skolavslutningen den 21 december 2017. Lämna ditt bidrag till din mentor senast den 15 december!

Klubbenverksamhet

Klubben behöver veta vilka som ska vara där på jullovet. Följ den här länken för att fylla i närvarotider:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeHTyH16m8opmeMoVg8OJSVSO5cIJBK-iJWFZGfFN7RQ5B0wQ/viewform

 

Trevlig helg

/Tellusteamet

En kommentar

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']