Tellus veckobrev vecka 13

Hej alla Tellusar!

Det här var en riktigt kort vecka, fyra dagar! Nästa vecka är det äntligen dags påsklov, passa på att vila och njuta av lovet riktigt ordentligt men glöm inte heller att det är nationella prov i matematik veckan efter.

I SO:n har vi blivit färdiga med världsreligionerna där vi jobbat i grupper. Det blev väldigt lyckat så känn er stolta!

I svenskan och NO:n har vi fortsatt att skriva på våra faktatexterna men har denna vecka fokuserat på källkritik och upptäckter som har påverkat människans livsnadsvillkor

I matematik så har vi provat att göra lite gamla nationella prov. Dessa exempel finns på SchoolSoft. Vi rekommenderar starkt att man provat att göra dem. Facit finns även i samma länk.

Vi fortsätter med inneidrott till vecka 15. Uteidrotten börjar vecka 16.

Nationella prov v.15

Dessa är på tisdag och torsdag som med svenskan. Vi börjar dessa dagar kl 8:20 som vanligt. Vi gör 2 prov på tisdag och 2 på torsdag. Provtiderna kommer ligga på förmiddagen innan lunch. Efter proven äter vi lunch och fortsätter sedan enligt ordinarie schema.

Vi rekommenderar att man tar med sig någon form av energitillskott som man kan få i sig mellan proven.

 

Elevinflytande

Gårdrådet har fått en slant till att se över biblioteket. Just nu samlar de in förslag på böcker att köpa in. Lägg gärna ditt tips i lådan!

Vårens nationella prov

6/2 NP svenska – genomfört

8/2 NP svenska – genomfört

10/4 NP matematik, (Tisdag veckan efter påsk) – finns saker man kan träna på i SchoolSoft

12/4 NP matematik, (Torsdag veckan efter påsk) – finns saker man kan träna på i SchoolSoft

2/5 NP engelska reading, listening

4/5 NP engelska, writing

Påsklov

Nästa vecka!

Vecka 20

14-16/5 Studiedagar
17/5: Omvärldsdag med Operation Lemshaga. Elever i åk 6-9 kommer att vara befriade från skolarbete och istället få i uppdrag att dra in pengar till ett välgörande ändamål denna dag. Det betyder att du som elev behöver ordna så att du den 17/5 har ett arbete du kan utföra mot betalning. Det kan vara på en arbetsplats eller i hemmet.

Om det är så att det kliar i restarmen vill vi redan nu flagga för att vecka 20 kan vara en bra vecka att passa på att vara ledig på då det den veckan bara är fredag 18/5 som är vanlig skoldag.

 

Vi mentorer och lärare önskar er en riktigt

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']