Tellus Veckobrev Vecka 5

Hejsan alla Tellusar!

Dagarna har bara rullat på denna vecka och eftersom vi faktiskt har hunnit ganska långt i samtliga ämnen så kan man förvänta sig att lärare har lite avstämningar i form av prov och läxförhör, håll utkik på SchoolSoft för att se vilka dagar de är så att ni hinner öva! Denna vecka var det Begreppscheck kring biologiämnet där man testades på sin förmåga att kunna och använda/relatera begrepp som har med människans könsorgan. Förutom detta så har vi påbörjat nya laborationsrapporter där vi nu har bättre koll på dess strukturer och hur vi anpassar språket till den typen av text.

I SO:n har vi precis satt igång med världsreligionerna och vi rekommenderar att man tar och kikar på LPP:n som finns ute kopplat till detta.

I matte så har vi denna vecka lagt ner mer fokus på problemlösning kopplat till algebra, d.v.s hur man gör om text  till symbolspråk för att skriva uttryck som sedan kan göras till ekvationer. Några mattegrupper har även hunnit kolla på lite svårare 3-D mönster där man antingen har gjort tabeller för hur det utvecklas eller så har man gjort ett eget mönster.

Vi vill även påminna er alla om förbudet som finns kring tuggummin och mobilanvändande då vi fortfarande ser ett flertal elever som tycks ha glömt.

Nationellt prov nästa vecka

Förutom att eleverna startar sin första måndagslektion senare (Röd startar sin första lektion kl 10:40 och Grön kl 10:30, p.g.a utvecklingssamtal)så är det ytterligare schemabrytande då Tellus har nationella prov i svenska på tisdag och torsdag. Tellus Grön får lite sovmorgon på tisdag och börjar 8.40. På torsdag är det Tellus Röds tur att börja 8.40. Efter lunch går eleverna enligt ordinarie schema. Det är bra om eleverna har med sig något att äta i pausen så de orkar med andra passet.

Eleverna har fått med sig prov-information från skolverket hem. Informationen finns även under nyheter på schoolsoft.

Tisdag 6/2

Tellus Röd

8.20-9.50 B1

9.50-10.10 Rast

10.10-11.30 C1

Tellus Grön

8.40-10.10 B1

10.10-10.30 Rast

10.30-11.50 C1

Torsdag 8/2

Tellus Röd

8.40-10.10 B2

10.10-10.30 Rast

10.30-11.40 C2

Tellus Grön

8.20-9.50 B2

9.50-10.10 Rast

10.10-11.20 C2


Utvecklingssamtaldag/studiedag 7/2

Utvecklingssamtalen sätter vi igång med nu. Några har sitt redan på måndag, medan majoriteten av samtalen är på onsdagen då det är en “studiedag”. Det betyder att man bara behöver vara i skolan under sitt utvecklingssamtal och har man det planerat en annan dag än denna så är man hemma och är ledig, alternativt “rå-pluggar”.

Inför utvecklingssamtalet vill vi gärna se att man hunnit gå in och läst igenom det dokument eleverna har skrivit som en förberedelse inför samtalet. Det finns även en flik för er föräldrar att fylla i där ni kan skriva ner frågor som man skulle vilja lyfta.

Allaktivitetsdagen

Den 13/2 har Storgården allaktivitetsdag.

De som ska till Kungsberget har fått information kring betalning och vad som ska tas med etc. Har man frågor så kan man maila Krister. 

Övriga aktiviteter är kostnadsfria men:

Ska man t.ex. med på “racketsport” så tar man med sig matsäck och har man egna racket så får man ta med det också. Har du eget busskort så ta med det också.

Ska man åka skridskor så behöver du lämplig utrustning, d.v.s. hjälm, skridskor och varma kläder. Man får även ta med sig fika som t.ex. varm choklad.

Kvalitetsundersökning

Vi blir mycket glada om ni svarar på kvalitetsundersökningen ni fått hem. Kom ihåg att lämna den åter till oss senast onsdag den 7/2.

Eleverna fick också en liten lapp (många la den i samma kuvert) där det finns instruktioner för eleverna för att fylla in en egen enkät (digitalt).

Föredrag

Onsdag 14/2 kommer polisen, socialtjänsten, polarna och miniMaria till Lemshaga för att hålla ett föredrag kring hantering av brott, tidiga tecken och kommunikationsvägar. Samtliga föräldrar och andra som är intresserade är välkomna.

Tid: 18.00-19.00
Plats: Ladan.


Vårens nationella prov

6/2 NP svenska

8/2 NP svenska

10/4 NP matematik

12/4 NP matematik

2/5 NP engelska reading, listening

4/5 NP engelska, writing

Föräldramöte

Den 21/2 är det föräldramöte för år 4-9. Mötet inleds med gemensam föreläsning, därefter fortsatt möte klassvis. Hör gärna av er med frågor ni vill ta upp.

Sportlov

v.9

 

Påsklov

v.14

 

Trevlig helg!

/Tellusteamet

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']