Tellus Veckobrev Vecka 8

Hej alla Tellusar!

Nu var det dags för mycket efterlängtat men också väldigt välförtjänt sportlov. Vad vi har kämpat och utvecklats under denna tid! I tisdags var vi och åkte skridskor på Ekvallen i Gustavsberg eftersom det hade snöat alldeles för mycket på Lemshagasjön där vi hade planerat att vara.

mentorstimmen har vi satt igång med ett större värdegrundsarbete där vi övar på att ta olika perspektiv när det kommer till utanförskap, mobbing och elakheter. Syftet med detta är att stärka kamratskapen där empati och omtänksamhet är bland de viktigaste förmågorna, som i sin tur hjälper oss i att stötta varandra i svåra sociala situationer. Utgångspunken denna vecka var episoden “Triggad” ur serien “Berätta för mig” på UR.

matten har vi provat på att göra lite kängrumatte inför tävlingen i mars där det är fokus på problemlösning (på internationell nivå). Vi har också repeterat mycket av det vi gjort under terminen så att det hålls färskt för när det behövs! (Nationella prov i matte 10/12 april)

NO:n har vi haft diskussioner kring surrogatmödraskap och hur samhället/regeringen ser på det. Här har vi övat på att ta ställningstaganden med VT-rutinen CSQ (Claim, Support, Question) där tränar på att ge belägg för våra åsikter kring aktuella frågor. Vi har även spenderat tid på instuderingsfrågorna till biologiprovet som kommer efter lovet. Frågorna och instruktioner för var man hittar svaren finns på SchoolSoft).

svenskan har vi diskuterat begrepp men också introducerat strukturer för hur man skriver faktatexter som vi snart ska börja med, kopplat till biologi.

SO:n fortsätter vi med religionsarbetet och har börjat göra tankekartor kring de religionerna som ligger i fokus just nu.

____________________________

Vi vill också passa på att tacka alla Tellusföräldrar för ett mycket trevligt och givande föräldramöte. Anteckningarna från detta finns på SchoolSoft.

____________________________

Efter sportlovet: 

Tisdagen den 6/3 kommer vi åter igen ta oss ut på skidskor men förhoppningsvis här på sjön som planerat (vi rekommenderar att man tar med lite varm choklad)

Uppkommande prov i både Biologi och Religion. (Håll utkik på provschemat på SchoolSoft för exakt datum). Där finns också alla instruktioner och instuderingsfrågor till proven.

Hur som helst önskar vi er alla ett mycket härligt sportlov och ser fram emot att få träffa er (utvilade) v.10.

____________________________

Nedan har vi bifogat massor av trevliga bilder från veckan!

/Tellusteamet

 

 

 

 

 

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']