Tellus veckobrev v.38

Hej allesammans!

Normer och värden
I måndags var det dags för klassråd. Detta är en viktig del i elevinflytandet på skolan och det var kul att åter se alla idéer som finns i klasserna. Utmaningen med klasråd är att vara effektiv med sin tid för att nå så långt som möjligt med sina frågor. Under förra året jobbade vi fram ett sätt för att verkligen jobba med de frågor som kommer fram. Nu plockar vi upp detta igen och eleverna har blidat grupper runt sina prioriterade frågor. Dessa kommer framöver jobba vidare med sitt uppdrag/mål.
Under veckan har vi haft korta inslag av det vi kallar “konfliktskolan”. Där har vi lyft viktiga saker att tänka på när vi hamnar i konflikt med varandra (vilket vi alla gör emellanåt). En sak vi lyfte var hur viktigt det är att man låter de som hamnar i konflikt få chansen att lösa detta i lugn och ro. Det innebär att man inte frågar de inblandade frågor eller pratar om det i onödan, då det riskerar att sätta fart på konflikten igen. Tipset är att i de fall man vill prata om det, så gör man det med en vuxen!

SO
Vi har hårdgnuggat olika förmågor i veckan. Jämförelser och samband har varit i fokus och vi har tagit oss från Vasatiden till Stormaktstiden. I arbetet har vi testat lite olika sätt att jobba men avslutningen har varit lika där vi tillsammans har diskuterat och lärt av varandra. Då handlar dels om fakta men även att anväda de olika förmågorna.

Utvecklingssamtalen
De flesta samtalen är nu klara och vi tackar för allas insats! Nu behöver vi alla hjälpas åt att hålla våra delar i det som är vägen mot målet!

Läxhjälp och studieteknik
Under nästa vecka kommer vi börja prata om studieteknik och vi vill också slå ett nytt slag för vår läxhjälp som finns 2 gånger i veckan!

Ha en fantastisk helg!

/Tellusteamet

3 kommentarer

  • Sofia Ljungkvist säger:

    Hej Tellusar.
    Det var verkligen superfint att träffa er idag. Ellie somnade som en stock i bilen hem, lycklig efter alla era gulliga huvudklappar och bollekar. Tack för att ni tog emot oss på ert typiska Tellussätt: hjärtligt, kramfyllt, skrattande och framförallt TILLSAMMANS. Det är skönt att se att de här egenskaperna finns kvar. Håll i dem. De kommer att ta er långt!
    Vi ses igen snart. Kram!

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']