Tellus veckobrev v.36

Hej allesammans!

img_4686

Normer & värden
Nu är vi äntligen igång med utvecklingssamtalen! Det är alltid lika härligt att se och höra hur ni elever tänker om det ni upplever i och utanför skolan! Kul att se att ni börja bli erfarna i att hålla era samtal!

I veckan fortsatte vi också vårt samtal om att vara starka tillsammans. Vi utgick från våra erfarenheter från Ängsholmen. Målet var att hitta det som göra att grupparbete går bättre och underlättar. I diskussionerna fick tillsammans fram viktiga saker som vi nu kan jobba med att göra i skolan. Vi kommer också använda detta för att hjälpa varandra att styra vår energi i klassrummet.

B-språk
Nu är provperioden slut och det det har varit 2 intensiva testveckor med spanska och franska. Valblanketten finns som bilaga och även med skickad hem. Viktigt att den är med till skolan på måndag!! Detta för att grupperna ska vara klara tills tisdag.

spra%cc%8akval_moderna-spra%cc%8ak-blankett

Luskammarhelg 
I helgen är det dags för alla att kolla sin hårstatus;) Vi har faktiskt redan fått besök i klasserna och nu är det viktigt att alla gör sin del för att vi ska få en behagligare höst/vinter.

Ledigheter
Vi vill redan nu informera om hur skolan tänker om ledigheter och då i första hand om Vt i åk 6. Från terminsstart fram tills alla nationella prov är klara kommer vi inte att bevilja ledigheter (självklart undantag för t ex begravning). Under höstterminen (7/12) har vi de muntliga nationella proven.
För att förbereda er elever kommer vi under teminen ha fortsatt “betygsskola” där vi sätter fokus på nationella prov. Ni föräldrar kommer få info vid föräldramötet.

SO-historia
Vasa hur var han? Vad gjorde han egentligen och var han värd att sitta på vår tusenlapp? Som ni förstår är det Vasatid vi jobbar med och vi tar avstamp här för att sedan svinga oss vidare genom historien. Detta gör att vi denna termin gör all historia i åk 6.

img_4690

Ha en trevlig helg allesammans!!

/Tellusteamet

img_4688

 

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']