Tellus veckobrev v.37

Hej allesammans!

Normer och värden:
På mentorstimmen denna vecka hade vi 2 olika fokus. Till att börja med ville vi att alla elever skulle utvärdera hur de lyckats hantera situationen i Lillgården. Med situationen menar jag de saker vi sagt är viktiga för att vi tillsammans ska bli starkare. Alla fick reflektera i sina mentorsböcker och det gällde allt från lektionsstarter, sittplatser till  raster och hur man bemöter varandra.

Det andra vi satte i fokus var chansen att ta extraansvar som klassernas representanter i Gårdsråd och Miljöråd. Kul att se att många ville vara med och ta ansvar och representera klasserna! Vi tackade alla som ville vara med och ta ansvar och vi samtalade om vikten av vara en positiv vinnare och förlorare när man har omröstningar. Nu ser vi fram emot att få skicka dessa representanter till de olika råden för att göra skillnad!

SO/ämnesmatriser
Denna vecka har vi börjat öva några av de olika förmågorna som är viktiga i so (historia). Se orsaker, hitta olika perspektiv, visa på konsekvenser och göra jämförelser är de som varit i fokus. Övningen har handlat om reformationen i Sverige och i Danmark och runt detta har vi kunna visa på hur man utvecklar sina svar och gör dem bättre (så man kan nå längre i matrisen).
Vill här passa på att tipsa om att ni där hemma tillsammans titta på matriserna i Schoolsoft. Gör man det får alla en bättre bild av hur man faktiskt ligger till i olika ämnen. Det ger idéer till vad man kanske vill sätta extra fokus på eller gör så att man kan ställa frågor om hur man kan komma längre!

B-språk
Nu är vi igång på riktigt och nu finns chansen att upptäcka en ny värld! Då kan ni föräldar passa på att lära er några bra ord/fraser också om ni hänger på från början. Om inte annat peppa och uppmuntra alla framsteg som tas!

Märka kläder
Ska tydligen bli kallare framöver och då är det bra om man …märker kläderna. Ha som vanligt i bakhuvudet att kläder och skor är värdeföremål.

Löss
Ja, de är här nu! Så nu vill det till att vi alla gör vad vi kan för att de ska lämna oss igen!

Duschen
Biter inte på löss, men nu är det dags att ni hemma diskuterar vikten av att duscha efter idrottslektionerna. Vi märker att detta inte är en självklarhet och är det något som ni märker att vi i skolan  kan göra får ni gärna höra av er!

Ha en fantastisk helg allesammans!

/Tellusteamet

 

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']