Tellus veckobrev v.39

Hej allesammans!

Normer & värden
Studieteknik som ett sätt att själv bli “starkare” är det nya temat för mentorstiden. Vi utgick denna måndag från en intervju (se länk) med Raman Mehrzad som berättade hur han hittade sin studieteknink. Utifrån intervjun jobbar vi nu vidare med diskussioner om hur man själv kan utveckla sin studieteknik och hur man själv kan ta mer ansvar för sina studier.
En del Ramans tips handlar om att ha rätt material. Vi delar varje termin ut pennor och sudd (lim och saxar lånas) men man behöver när dessa tar slut fylla på med egna, så stäm av statusen hemma.
På temat ansvar satte vi åter igång våra ansvarsområden, som vi förra året jobbade fram tillsammans. Tanken är att vi ska få en bättre, finare, mer välfungerade Lillgård om vi tillsammans hjälps åt! (se även kläder och hallen nedan)

Läxhjälpen
Slår ett nytt slag för läxhjälpen tisdagar och torsdagar i Storgården, för alla elever i åk 4-6. Här finns chansen för alla att få hjälp av lärare med sina läxor/uppgifter!

Vandring
På tisdag är det dags för Tellus att vandra. Som en del i jobbet med friluftsliv har vi denna friluftsdag (lite olika dagar för olika klasser). Vi i Tellusteamet kommer tillsammans med Henrik som ledare ta oss med för att träna hur man gör och för att njuta av naturen!
All detaljinfo finns i Schoolsoft.

Kläder för väder
Likt tidigare är alla raster utomhus för er tellusar. Därför är det viktigt att man nu ser över vad som behövs i kläd, sko väg för att klara detta. Märkning är viktigt!
Vi kommer med start måndag att bli hårdare med de elever som försöker hålla sig inomhus på rasten. Vi har nu under våren och sedan skolstarten jobbat på att eleverna själva ska ta ansvar för detta och vi har sagt till när man gjort fel. Nu tar detta för mycket av personalens tid och då menar jag den tid då personal ska ha koll på det som sker på rasten, tid för att planera bra undervisning, tid för att hjälpa de elever som behöver det. På måndag morgon går vi igenom hur detta kommer att fungera med er elever och ni föräldrar kommer få information om era barn/ungdomar inte lyckas sköta sitt ansvar.

Ha en trevlig helg allesammans!

/Tellusteamet

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']