Tellus veckobrev v.48

Hej allihopa!

Nu är december här och vi har redan fått en någorlunda julstämning här på Lillgården med julstjärnor och andra ting.

I de berörda ämnena har vi haft diskussioner kring hur vi kan bemöta de nationella proven nästa vecka och eleverna har även hunnit sitta och värma upp i sina grupper de kommer att ha på onsdag.

I engelska har vi haft många djupa diskussioner kring stress och hur elever upplever detta. Har vi strategier för att hantera stress och hur upplever vi stress hos andra människor omkring oss? Vad för känslor och konsekvenser kan stress väcka hos oss som individer och vad kan vi göra för att minska t.ex. press och prestationsångest? Vi har även hunnit avsluta läsningen av boken Coraline, som för många är den första boken de plöjt igenom så härpå engelska. Boken i sig själv har nu öppnat upp många ingångar i intressanta teman som t.ex. drömmar vs verklighet, som vi nu planerar att ta an!

I NO har vi avslutat ämnesområdet astronomi men har fortfarande en fot i fysiken då vi fortsätter med krafter. Vi har även fått göra praktiska undersökningar där vi dokumenterat våra hypoteser och resultat. Hur kommer det sig att en stor och tung ananas flyter i vatten medan en liten vindruva sjunker? 

ska%cc%88rmavbild-2016-12-02-kl-16-56-19

Nationella prov

Nästa vecka på onsdag är det alltså nationella proven (den muntliga delen) i matematik, svenska och engelska. Eleverna kommer att vara i skolan olika tider inom ramen 8:20 – 14:50. Eleverna kommer att kunna gå hem när deras prov är klara. Har de senare tider så kan dessa elever också komma senare.

Klicka för att se: Schema för NP

Information:

Alla som behöver fritids/Klubben under lovet ska maila till fritids@lemshaga.se och skriva vilka dagar barnen ska vara där.

Vi behöver veta detta senast 16/12-16.

Trevlig helg önskar Tellusteamet!

 

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']