Uranus – åk 2- Välkomstbrev läsåret 17/18

Hej alla fantastiska Uranuselever och familjer!

Nu börjar ett nytt läsår i Uranus. Vi har en mycket spännande tid framför oss. Hoppas ni alla är utvilade och nyfikna på att upptäcka och uppleva äventyr tillsammans med oss och era kompisar. I Neptunus var vårt motto “magiskt”, i år är det “äventyr”. Vi vill även hälsa Georg och hans familj hjärtligt välkomna tillbaka till oss här på Lemshaga. Georg kommer börja i Uranus röd.

Pedagoger

Förändring denna termin är att vi har en ny resurspedagog i klassen. Det är en tjej som heter Desireé och hon kommer att vara den “nya Trixie”. Trixie  ska vara med Saturnus i villan. Vi kommer att ha Mia Widoff i bild eftersom Cissi nu tar en etta och får fullt upp. Mia arbetar som bildlärare i Storgården och i Ladan. Gottis fortsätter att ha eleverna i idrott.

Praktisk info

Kapprum

Vi är kvar i samma klassrum men har fått nya kapprum. Vi ger våra “gamla” kapprum till nya Neptunus och vi får Uranus kapprum, ett på nedre plan och ett på övre.

Kom ihåg att fylla på med extrakläder och regnkläder så era barn kan vara ute i alla väder.

Pennskrin

Om ni har ett tomt pennskrin rekommenderar vi er att ta det med er för att hålla en bra ordning i lådan. Penna och sudd håller skolan med.

Schoolsoft

Till er föräldrar vill vi uppmana er att gå in på schoolsoft och kolla era kontaktuppgifter. Det är viktigt att mobilnr. och mailadresser stämmer.

Om ert barn mot all förmodan 😉 blir sjuk så är det samma sak som gäller. Anmäl sjukfrånvaro på schoolsoft varje dag. Gör det så tidigt ni kan så slipper vi be admin att ringa upp er. Det spar mycket till till andra viktiga saker. Om ni vill ansöka om ledigt måste det gå genom oss pedagoger. Ni fyller i och lämnar in en ansökan senast 2 veckor innan ledigheten.

Vi ber er även att fylla i datoravtalet och dokumentet för bildpublicering. Det behöver ni göra inför varje läsår. Ni hittar blanketten här :

https://lemshaga.se/praktisk-info/avtal-blanketter-och-informationsblad/

Utvecklingssamtal

Vecka 38 påbörjar vi våra utvecklingssamtal under onsdagen v.38 den 20 september har eleverna studiedag och ni föräldrar kommer ha möjlighet att träffa oss mentorer under hela dagen. De elever som har behov av omsorg denna dag kommer kunna anmäla sin närvaro till fritids. Mer info om dagen kommer samt tider som ni föräldrar kommer kunna boka upp er på kommer att komma.

Schema

Nu börjar vårt schema växa fram och vi hoppas de ska fungera. Det kan komma förändringar om vi ser att det behövs. Det är alltid svårt att lägga schema för en hel skola så alla blir nöjda.

Idrott 

Den gröna gruppen kommer att ha idrott första lektionen på måndagar. Inte helt optimalt men nu ligger den där. Lektionen börjar kl.8.20 så det är viktigt att komma i tid så eleverna hinner byta om. Desirée kommer att samla de elever som redan lämnats på Mellangården. De samlas på samma ställe som förra läsåret ( staketet vid gungorna) och går gemensamt till idrottsalen. De går därifrån ungefär kl.8.05. Ni som lämnar senare lämnar direkt vid idrottssalen.

Den röda gruppen har idrott på eftermiddagen på onsdagar. Båda grupperna har friluftsliv på fredagar precis som förra läsåret.

Kulturskolan

I år är det dans på schemat tillsammans med en pedagog från kulturskolan. Dansen har vi på måndagar efter lunch.

Sommaruppgiften

Vi önskar att ni som fortfarande inte har skickat in sommaruppgiften gör det innan tisdag så vi kan börja använda dem under våra lägerdagar. Det är så spännande att ta del av alla era byggnader ni inspirerats av på olika sätt.

Uppstartsdagarna

Vi ses i amfiteatern på tisdag kl.9. De elever som lämnas på fritids under morgonen kommer gemensamt gå ned till Amfiteatern med oss pedagoger. Vi sitter klassvis som vanligt. Därefter går vi till klassrummet för upprop. Föräldrar som behöver det är välkomna att vara med under uppropet i klassrummet,  men sedan vill vi mysa lite själva så då får ni gå till jobbet.

Torsdag och fredag har vi lägerdagar som vanligt. Torsdagen är vi på skolan och arbetar med  våra sommaruppgifter,  vi äter lunch här på skolan. Fredag ska vi ut på äventyr i Gustavsberg. Vi äter egen medhavd matsäck.

Nu är vi taggade för att ge oss ut på äventyr!

Varmt välkoma tillbaka!

/ Marie, Camilla, Agneta och Desireé

En kommentar

  • Fam Dubois säger:

    Vi har läst!

    Vad spännande med äventyr i Gustavsberg tycker Wilma!

    /Mari o Daniel

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']