Uranus Sommarbrev v.23

Hej alla härliga och fantastiska Uranusar!

Tack för läsårets sista vecka! Det är en sån skön känsla att vi har lyckats tagit oss igenom det mest konstiga läsår någonsin. Vi har lärt oss många nya saker under året men en sak står ut och det är att vi numer vet hur man ska tvätta händerna. Vi hoppas innerligt att nästa läsår ska bjuda på något mer normalitet i skolan och i samhället. 

Veckan som varit har bjudit på diagram, tabeller, näringskedjor,  skolloppet, Brain breaks, kurragömma på Mellangården samt mycket städning. Då vi gör en flytt till Villan innebär det att vi behöver göra en ordentlig städning av klassrummet och eleverna har behövt tömma sina lådor. Eleverna har även fått skriva en liten hälsning till de nya Neptunus som ska ta över vårt klassrum.   

Vi vill passa på och tacka för detta läsår och önskar er alla en riktigt härlig sommar. Vi vill även tacka för den smarriga sommarpresenten vi fått av er elever och föräldrar. Tack!

 

 

Skolloppet

I onsdags var det äntligen dags för skolloppet. Denna dag hade vi bättre tur med vädret. Vi var taggade och sprang tillsammans över 200 varv. Lektionen innan var fokus på hjärnan. Vi spelade Bamses hjärnspel, hade brain breaks och ansiktsmålning. 

 

   

   

 

   

  

 

Fjärilar 

Under torsdagen var det dags för våra fjärilar att prova sina nyutvecklade vingar. Det har varit spännande att följa utvecklingen och vi har lärt oss mycket om fjärilar. 

 

 

Sommaruppgift

Under sommarlovet kommer eleverna att få en uppgift. De ska leta efter tecken på vänskap mellan de som lever i naturen. Vi vill att ni dokumenterar genom att ta en bild eller tar med något som representerar detta. Skriv gärna kort och berätta om vad det är du har sett Sommaruppgift Uranus HT-21

 

Sommarläsning – utmaning

Under sommaren är det viktigt att hålla igång läsningen för att inte glömma bort det man lärt sig under läsåret. Vi har tidigare under året haft en läsutmaning i klassen. Under ca 4 veckor läste vi tillsammans 200 st böcker. Under sommarlovet vill vi nu utmana eleverna att tillsammans läsa 100 st böcker. Klarar eleverna utmaningen kommer vi lärare att bada med kläderna på under den först friluftslivet! Vågar ni anta utmaningen?

Sommarlovsutmaningen är enkel: Läs och berätta om vad du har läst! Varje gång du har läst ut en bok så går du in på med hjälp av din elevkod på www.jagharlast.se och recenserar boken. Här kan du även se hur många böcker ni tillsammans har läst samt få boktips från andra läsare. Eleverna har fått ett bokmärke med sin kod på. Skulle eleverna mot förmodan tappa bort koden får ni prova att maila oss mentorer och se om vi kan hjälpa er med er kod (självklart ska vi vara lediga men det kan nog hända att vi läser mailen någon gång under sommaren). 

 

Kommande händelser:

 • 9/7 – fritids stänger för sommarlov.
 • 18/8 – Skolstart kl.9.00. Mer information kommer i augusti.  

 

Vi önskar er alla ett härligt sommarlov!

 

 

Ingela, Daniel, Christina och Vincent

 

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

vincent.karlsson@lemshaga.se

Mellangården: 08-586 313 12

Fritids: 08-586 313 27

 

4 kommentarer

 • Wilma med familj säger:

  Tack för denna termin! Önskar alla en riktigt härlig sommar!

 • Emma+S+med+familj säger:

  Tack för detta läsåret!
  Hoppas ni får en underbar sommar!

 • Iris med familj säger:

  Tack för det här läsåret, så ni kämpat ordnat bra på alla sätt det här underliga året.

  Hopps att ni får en riktigt skön sommar och ledighet!

Kommenteringen är stängd.