Uranus v.10

Hej alla härliga Uranusfamiljer!

 

Då var vi åter i arbete efter ett skönt sportlov. Det dröjer dock inte alltför lång tid innan det åter är dags för ytterligare ett lov. Våren har en tendens att gå väldigt fort.

 

Under veckans svenskalektionerna har vi arbetat med skiljetecken. Vi har pratat om hur vi använder punkt, komma, frågetecken, utropstecken samt talstreck. Detta är något många tycker är svårt men detta är ett område som tåls att upprepas flera gånger. Vi har även varit på biblioteket och lånat nya böcker.

 

Vi avslutade vårt arbete med lässtrategierna dels genom att göra klart de papper vi ännu inte var klara med samt fick eleverna göra en framsida till sitt arbete.

 

På matematiklektionerna har vi arbetat med upprepad addition med fem som innefattar 5:ans multiplikationstabell. Vi kom fram till att alla produkter i 5:ans tabell slutar med antingen 0 eller 5. Eleverna har även fått arbeta med talfamilj i både multiplikation och division med 5:ans tabell. Vi fortsätter även med vårt arbete med Vektor.

 

På no-lektionerna har vi börjat titta på insekter och deras liv. Eleverna har tittat på en film från BBC med David Attenborough. Sedan har eleverna valt några insekter att lära känna lite närmare. Under kommande vecka kommer vi fortsätta med insekterna och förhoppningsvis dyker våren upp och vi kan komma ut och leta insekter i naturen.

 

I so har vi arbetat med kristendomen. Vi har läst samt tittat på en kort film där vi fick följa en pojke som heter Joakim och som är kristen. Serien heter “Mötesplats jorden”. Efteråt diskuterade vi kring viktiga ord och begrepp inom kristendomen, tex den heliga skriften, ceremonier, högtider m.fl.

 

Denna vecka fick vi även bekanta oss med veckans elever, Alice.G och Alva. Alice rum har guldtema och hennes favoritland är Spanien. Alva tycker om att spela Starstable och hennes favoritland är Sverige. Båda tycker väldigt mycket om hästar. Båda hade med sig en hemlig gäst till sin presentation.  

 

På fredagens friluftsliv diskuterade vi vidare om isvett. Vi tittade på två korta filmer som berörde vad man ska tänka på innan man går ut på isen och vad man ska tänka på om man går igenom isen. Eleverna fick därefter i grupp göra en affisch om våra nya och gamla kunskaper gällande isvett.

 

Läxa:

  • Läsläxa – “Feber till frukost” s.105-110.
  • Läxbok – “Feber till frukost” s.21.
  • Matteläxa – läxa 19+20 s.42-45 (2:ans och 5:ans tabell).
  • Veckans elev – Oscar.K och Lovisa har i uppgift att hålla en presentation om sig, sin familj, aktiviteter, intressen m.m. En skriftlig presentation ska lämnas in på måndagen och den muntliga presentationen hålls på torsdagen. Tänk på att förbereda er ordentligt inför er presentation!

 

Nästa vecka:

  • Måndag skolbio – vi åker på bio med klassen till Gustavsberg. Vi kommer att se filmen “Mitt liv som Zucchini”. Till denna dag vill vi att eleverna har med sig matsäck.

 

Kommande händelser:

  • Föräldramöte – välkomna på föräldramöte onsdagen den 22/3 kl.17.30.

 

Tack för två bra presentationer!

  

  

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Peter, Mats & Linus

Klasstelefon: 08-586 313 02

ingela.eriksson@lemshaga.se

peter.crichlow@lemshaga.se

mats.sterneby@lemshaga.se

linus.akerblom@lemshaga.se

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']