Uranus v.11

Hej alla härliga Uranusfamiljer!

 

Som ni säkert har fått ta del av så kommer Peter avsluta sitt vikariat efter nästan sju månader hos oss. Efter en lång rekryteringsprocess har vi äntligen hittat vår nya lärare, Ann-Sophie. Peter och Ann-Sophie kommer att gå parallellt under v.16. Därefter tar Ann-Sophie över helt. Självklart känns det tråkigt att Peter avslutar sitt vikariat hos oss men det känns som att eleverna var medvetna om att Peter förr eller senare skulle sluta hos oss. Som en elev sa, “Peter skulle egentligen bara vara kvar till jul”. Alla elever tog nyheten bra när Peter berättade att han skulle sluta. Nu hälsar vi Ann-Sophie varmt välkommen till vårt härliga gäng. Hon kommer att delta på nästa veckas föräldramöte (se mer info nedan).

 

Under veckans svenskalektionerna har vi fortsatt vårt arbetet med skiljetecken och talstreck. Eleverna har fått sätta ut rätt skiljetecken samt hitta fel i meningar. Det är klurigt men det känns som att de börjar få kläm på de flesta tecken.

 

På matematiklektionerna har vi arbetat med med positionssystemet. Vi har laborerat med ental, tiotal, hundratal och numer även tusental. Vi diskuterade även sambandet mellan tex 8-3, 80-30 och 800-300.

 

På no-lektionerna har vi jobbat vidare med våra insekter. Eleverna har jobbat med insekternas livscykel (ägg, larv, puppa och fullvuxen). Nästa vecka kommer vi att försöka gå ut och samla insekter och studera dessa närmare. Förhoppningsvis tillåter vädret detta.

 

I so har vi fortsatt arbetat med kristendomen. Eleverna har två och två fått ritat och skrivit om varsitt område inom denna religion. Nästa vecka hoppas vi få komma på besök till Ingarö kyrka.

 

Denna vecka fick vi även bekanta oss med veckans elever, Lovisa och Oscar.K. Lovisa tycker om att pyssla och åka båt. Hennes favoritfärger är rosa, turkos, svart och vitt. Oscar tycker om att spela fotboll och innebandy. Hans favoritfärg är röd. Lovisa hade en hemlig gäst med sig på presentation.

 

Vi avslutade fredagen med en promenad till Scoutstugan. Platsen var nog första gången för många men absolut inte sista. Dit återkommer vi gärna!

 

Läxa:

  • Läsläxa – “Buenos Aires, nästa!” s.111-116.
  • Läxbok – “Buenos Aires, nästa!” s.22.
  • Veckans elev – Siv och Wilhelm har i uppgift att hålla en presentation om sig, sin familj, aktiviteter, intressen m.m. En skriftlig presentation ska lämnas in på måndagen och den muntliga presentationen hålls på torsdagen. Tänk på att förbereda er ordentligt inför er presentation!

 

Nästa vecka:

  • Föräldramöte – Välkomna på föräldramöte onsdagen den 22/3 kl.17.30. Under detta möte kommer ni att ha möjlighet att få träffa och bekanta er med vår nya lärare, Ann-Sophie. Vill vill gärna att ni, genom mail, meddelar om ni kommer att delta på föräldramötet.

 

Information från fritids:

  • Snart är det Påsklov! För att kunna planera vår verksamhet vill vi veta vilket behov ni har av fritids under lovet. Fyll i enkäten som finns i länken nedan. Kom ihåg att trycka spara efter ifylld enkät. Glöm ej att det är ett sista anmälningsdatum 27/3. Fritids har öppet Måndag 10/4 – onsdag 12/4 kl. 7.30-17.00. Torsdag 13/4 är det dag före röd dag och fritids har öppet 7.30-15.00.

 

Mvh Fritids   https://goo.gl/forms/zTvIcByZSU9fqN992

  • Till er föräldrar! Fritids kommer att besökas av skolverket under vecka 14. De vill gärna intervjua några elever om vad de tycker om sitt fritids. Frågorna kommer att röra fritidsverksamheten på Mellangården. För att det ska kännas tryggt för oss alla vill vi gärna ha ert samtycke till detta. Intervjupersonerna kommer inte att framträda i Skolverkets publikationer med bild. Skolverket har sagt att de vill intervjua ca 12 barn. Då vi inte vet vilka barn som är på rätt plats vid rätt tillfälle vore det värdefullt för oss om så många av er som möjligt har givit sitt godkännande till detta. Neptunus och Uranus kommer att har en lista uppsatt där ni kan signera ert samtycke alternativ att ni mailar en rad om att ni samtycker till fritids@lemshaga.se

 

Tack för ett gott samarbete kring detta / Fritids.
   

  

  

  

   

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Peter, Mats & Linus

Klasstelefon: 08-586 313 02

ingela.eriksson@lemshaga.se

peter.crichlow@lemshaga.se

mats.sterneby@lemshaga.se

linus.akerblom@lemshaga.se

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']