Uranus v.12

Hej alla härliga Uranusfamiljer!

 

Tack för ett trevligt föräldramöte. Vi tyckte att det var kul att träffa alla föräldrar igen. Ann-Sophie är efter mötet förväntansfull och tycker att det ska blir roligt att bli en del av Lemshaga.

 

Under veckans svenskalektionerna har vi arbetat med att sammanfatta en text. Eleverna har också fått skriva en berättelse utifrån punkterna: karaktär, miljö, problem och lösning. Vi har även arbetat med google classroom där eleverna fick en uppgift att rätta skiljetecken. De arbetade i elevspel.se.  

 

På matematiklektionerna har vi arbetat med med talsorter, ental upp till tusental, och positionssystemet. Vi har dessutom räknat som man gjorde i Indien för ca 1000 år sedan. Där använde man sig av att rita fåror i marken och sedan lägga små stenar i respektive fåra. Varje fåra representera en talsort. Be gärna eleverna att visa er hemma.

 

På no-lektionerna har vi fortsatt arbeta med insekterna. Vi har avslutat det teoretiska arbetet och har kvar en laboration. Då kören har startat på måndagar för uranus så kommer det innebära att antalet no-lektioner halveras. Det betyder att tempot kommer att bli lägre fram till sommaren. Vi tittar på en lösning där vi tar igen no-lektionerna framöver genom att “växla” lektioner med so.

 

I so har vi fortsatt arbetet med kristendomen. Denna vecka besökte vi Ingarö kyrka. Där fick vi träffa prästen Mats och kyrkopedagogen Johan som berättade mer om religionen. Eleverna hade många frågor och var mycket intresserade. Besöket blev väldigt lyckat!

 

   

 

Denna vecka fick vi även bekanta oss med veckans elever, Siv och Wilhelm. Siv tycker om att gosa med sina kaniner. Wilhelm tycker om om att åka båt. Siv hade även med sig en hemlig gäst. Tack för två bra presentationer!

 

  

  

 

I tisdags uppmärksammade vi internationella Down syndrom-dagen. Vi tittade på på ett kort klipp från nyhetsmorgon där Nathea och hennes storasyster Noelle, som har Down syndrom medverkade. Nathea hade skrivit sången “Rocka sockorna” som uppmärksammades extra denna dag. I klassen diskuterade vi olikheter och alla människors lika värde. Alla elever fick måla varsin färgglad socka för att förstärka meningen med dagen.

 

Vi avslutade veckan med friluftsliv där Gottis hade ordnat en orienteringsövning på skolområdet. Eleverna arbetade två och två med att lösa uppgifter med en karta som bas. De fick även arbetat två och två med att lägga ett mönster med naturföremål där den ena eleven skulle förklara sitt mönster och sedan skulle den andre eleven försöka lägga samma mönster. Alla tyckte övningarna var kul och lärorik, dessutom hade vi tur med vädret. Vi kommer fortsätta öva med kartan under kommande friluftslivslektioner.

 

   

    

    

 

Läxa:

  • Läsläxa – “Galna ungar” s.117-121 .
  • Läxbok – “Galna ungar” s.23.
  • Matteläxa – läxa 21 s. 46-47.
  • Veckans elev – Isabelle och Henry har i uppgift att hålla en presentation om sig, sin familj, aktiviteter, intressen m.m. En skriftlig presentation ska lämnas in på måndagen och den muntliga presentationen hålls på torsdagen. Tänk på att förbereda er ordentligt inför er presentation!

 

Nästa vecka:

  • Fredagen den 31/3 – på fredagen kommer vi att få besök av Ann-Sophie och vi vill därför att ni hämtar era barn efter kl.14.15 då vi kommer att äta en senare mellis.

 

Information från fritids:

  • Snart är det Påsklov! För att kunna planera vår verksamhet vill vi veta vilket behov ni har av fritids under lovet. Fyll i enkäten som finns i länken nedan. Kom ihåg att trycka spara efter ifylld enkät. Glöm ej att det är ett sista anmälningsdatum 27/3. Fritids har öppet Måndag 10/4 – onsdag 12/4 kl. 7.30-17.00. Torsdag 13/4 är det dag före röd dag och fritids har öppet 7.30-15.00.

 

Mvh Fritids   https://goo.gl/forms/zTvIcByZSU9fqN992

  • Till er föräldrar! Fritids kommer att besökas av skolverket under vecka 14. De vill gärna intervjua några elever om vad de tycker om sitt fritids. Frågorna kommer att röra fritidsverksamheten på Mellangården. För att det ska kännas tryggt för oss alla vill vi gärna ha ert samtycke till detta. Intervjupersonerna kommer inte att framträda i Skolverkets publikationer med bild. Skolverket har sagt att de vill intervjua ca 12 barn. Då vi inte vet vilka barn som är på rätt plats vid rätt tillfälle vore det värdefullt för oss om så många av er som möjligt har givit sitt godkännande till detta. Neptunus och Uranus kommer att har en lista uppsatt där ni kan signera ert samtycke alternativ att ni mailar en rad om att ni samtycker till fritids@lemshaga.se

Tack för ett gott samarbete kring detta / Fritids.

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Peter, Mats & Linus

Klasstelefon: 08-586 313 02

ingela.eriksson@lemshaga.se

peter.crichlow@lemshaga.se

mats.sterneby@lemshaga.se

linus.akerblom@lemshaga.se

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']