Uranus v.13

Hej alla härliga Uranusfamiljer!

 

Under veckans arbete i svenska har vi skrivit dialoger. Vi har övat på att skriva dialoger och att använda talstreck. Eleverna har också tränat på sökläsning.

 

På matematiklektionerna har vi fortsatt arbeta med positionssystemet. Vi har diskuterat siffrors värde i tal. Eleverna har även arbetar med tiotalsövergångar, både i addition och subtraktion.

 

På no-lektionerna har vi varit ute i naturen och fångat insekter. Eleverna var entusiastiska och fångade allt som kom i deras väg. De fångade myror, flugor, spindlar (som inte är en insekt), gråsuggor och en kopparödla! Det var mycket lyckat och eleverna ansåg att det var detta vi skulle göra på alla no-lektioner framöver.

 

I so har vi gått vidare till judendom. Vi har läst, diskuterat samt tittat på en kort film om Rebecca som är judinna. Hon berättade om högtider och andra viktiga ceremonier inom judendomen.

 

Denna vecka fick vi även bekanta oss med veckans elever, Isabelle och Henry. Isabelle tycker om hästar och Henry gillar att åka båt och fyrhjuling. Henry hade även med sig en hemlig gäst. Tack för två bra presentationer!

 

Denna vecka blev det en något kortare friluftsliv då Ann-Sophie kom på besök. Eleverna fick titta på en karta för att sedan försöka hitta  kontrollerna som Gottis hade placerats ut. Eleverna uppskattade uppgiften. Vi har nog några blivande orienterare i klassen!

 

Ann-Sophie var veckans lärare och hade en presentation om sig, sin familj, sina intressen m.m. Presentationen uppskattades av eleverna och de hade många frågor till henne. Ann-Sophie visade en bild från när hon gick i klass 2 och eleverna fick gissa vem som var hon. Det var ganska svårt. Kan ni se Ann-Sophie? (se bilden nedan).

 

Läxa:

  • Läsläxa – “Fördröjning” s.122-126.
  • Läxbok – “Fördröjning” s.24.
  • Veckans elev – Julia och Hanna har i uppgift att hålla en presentation om sig, sin familj, aktiviteter, intressen m.m. En skriftlig presentation ska lämnas in på måndagen och den muntliga presentationen hålls på torsdagen. Tänk på att förbereda er ordentligt inför er presentation!

 

Nästa vecka:

  • Fredag – Vi åker till biblioteket. Glöm inte att ta med en ryggsäck att lägga böckerna i.
  • Ingela kommer att vara ledig onsdag-fredag. Elvira kommer att vikariera för Ingela dessa dagar.

 

Kommande händelser

  • Påsklov – v.15 är det påsklov. Fritids är öppet för de elever som har anmält närvaro.
  • Tisdag 18/4 – Vi välkomnar Ann-Sophie till Uranus. Peter och Ann-Sophie arbetar parallellt under v.16.
  • Fredag 21/4 – Vi kommer att besöka Naturhistoriska museet. Denna dag vill vi att alla elever tar med sig matsäck. Vi skulle även vilja att några föräldrar följer med denna dag. Vilka vill och kan följa med? Kontakta oss om ni är intresserade!
  • Fredag 28/4 – Vårparad och städdag. Vi städar upp på vår skolgård. Till denna dag får eleverna gärna ta med sig handskar och städredskap.
  • Onsdag 10/5 – Välkommen till skolans dag! (Mer information kommer senare.)

 

  

 

  

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Peter, Mats & Linus

Klasstelefon: 08-586 313 02

ingela.eriksson@lemshaga.se

peter.crichlow@lemshaga.se

mats.sterneby@lemshaga.se

linus.akerblom@lemshaga.se

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']