Uranus v.16

Hej alla Uranusfamiljer!

 

Då är vi alla tillbaka efter ett efterlängtat påsklov och som tur var så kom alla påskkärringar tillbaka från Blåkulla…

 

Ann-Sophie har också arbetat sin första vecka och har fullt upp med att lära känna alla elever och sätta sig in i skolans rutiner. Hon ser också fram emot att få lära känna er föräldrar.

 

På matematiklektionerna har vi denna vecka arbetat med att avsluta kapitlet med tiotalsövergångar innan vi går vidare med 3:ans och 4:ans multiplikationstabell.

 

På no-lektionen har vi tittat på en film från Planet Earth som handlade om hur djur och människor samsas i städerna samt hur djuren utnyttjar städernas möjligheter och miljö för att överleva, föröka sig och utvecklas. Filmen ledde till en diskussion kring vilka djur vi samsas med i vår hemmiljö.  Syftet med filmen var en slags förberedelse inför vårt besök på Naturhistoriska muséet där vi besökte “Natur i Sverige” samt “Djuret människan”.

 

I so har vi börjat arbeta med religionen Islam. Vi har läst om religionen samt sett en kort film om Onur som är muslim. Det kom många frågor och funderingar inom religionen och vi kunde se vissa samband med kristendomen och judendomen.

 

Denna vecka fick vi bekanta oss med veckans elever, Leo och Ella.S. Leo tycker om att spela pingis och innebandy. Ella.S tycker om att rida och att segla. Tack för två bra presentationer!

 

 

 

I onsdags gick vi till Scoutstugan och hade olika aktiviteter samt fri lek. Köket hade förberett en god pastasallad åt oss. Det blev en lyckad dag.

  

 

 

 

Vilken fantastisk dag vi hade på Naturhistoriska. Där vi fick ta del av utställningarna “Djuret människan” och “Natur i Sverige”. Eleverna fick gå en tipsrunda samt prova på olika stationer. Vi är stolta över våra elever som höll ordning på oss vuxna under resan. Tack till er föräldrar som följde med på vår utflykt!

  

 

 

  

 

Idag fredag är det sista arbetsdagen för Peter. Vi tackar honom för denna tid och hoppas på att han snart kommer på besök. Det kommer bli ett tomrum hos många av oss.

 

Jag(Peter) vill tacka alla föräldrar och barn i Uranus för den här tiden. Det har varit fantastiskt kul och lärorikt för mig. Förhoppningsvis ses vi snart igen. Tack!

 

 

Läxa:

  • Läsläxa – “Var är nallen?” s.127-132.
  • Läxbok – “Var är nallen?” s.25.
  • Veckans elev – Isak och Oscar.W har till uppgift att hålla en presentation om sig, sin familj, aktiviteter, intressen m.m. En skriftlig presentation ska lämnas in på måndagen och den muntliga presentationen hålls på torsdagen. Tänk på att förbereda er ordentligt inför er presentation!

 

Nästa vecka:

  • Fredag 28/4 – Vårparad och städdag. Vi städar upp på vår skolgård. Till denna dag får eleverna gärna ta med sig handskar och städredskap, märk gärna ev. städredskap.

 

Kommande händelser

  • Onsdag 10/5 – Välkommen till skolans dag!

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Peter, Ann-Sophie, Mats, Elvira & Linus

Klasstelefon: 08-586 313 02

ingela.eriksson@lemshaga.se

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

peter.crichlow@lemshaga.se

mats.sterneby@lemshaga.se

linus.akerblom@lemshaga.s

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']