Uranus v.17

Hej alla Uranusar!

 

Vädret busar lite med oss men som ni vet så är det vårt vanliga knasiga aprilväder. Som en förälder sa: “Konstigt nog så förvånas man varje år av vädret som bjuds på i april”.

 

Ansi har haft sin “första” riktiga vecka som lärare för klassen. Efter en stökig inledning har det blivit bättre under veckan. Vi har gjort en del förändringar i klassrummet för att eleverna ska ha lättare att hitta studiero. Vi har kommit överens om tre saker som vi ska fokusera lite extra på framöver: arbetsro, eget ansvar och att vi ska respektera varandra. Ni får gärna diskutera detta hemma vad det kan innebära.

 

Svenska

Under denna vecka har vi arbetat med tanke- och pratbubblor. Vi har diskuterat hur man kan se skillnader mellan dessa. Eleverna har kopplat an till veckans läsläxa där de har fått skriva vad karaktärerna har tänkt och sagt. Vi diskuterade även om vad och hur en superhjälte är. Vi har även gjort egna serier där vi övat på att ord och bild stämmer överens.

 

Matematik

Nu har vi avslutat vårt arbete med Vektor. Spelet går fortfarande att spela och fler elever har frågat om de får logga in hemma och det har vi godkänt. Majoriteten har kommit upp i 40 lektioner men det går fortfarande att spela vidare.

 

NO

Vi har börjat arbeta med temat “Kraft & Rörelse” och funderat över vad det kan vara. Därefter har vi gjort experiment kopplat till tyngdkraft och gravitation där eleverna fått ställa hypotes kring vad de tror kommer att hända och varför de tror det. Nästa vecka kommer vi att fundera över vad det var som hände och varför.

 

SO

Vi har fortsatt att arbeta med islam. Denna vecka har vi försökt besvara frågor om religionen. Nu kan vi se likheter och skillnader mellan de tre största världsreligionerna. Vi har dessutom tittat på filmen “Prinsen av Egypten”, som är baserad på gamla testamentets berättelse om Moses.

 

Vi har även bekantat oss med veckans elever, Oscar.W och Isak. Oscar har akvariefiskar och han ska börja spela golf. Isak tycker om färgerna svart och vitt och han har två katter, Snövit och Simba. Tack för två väldigt bra presentationer!

 

 

 

Vårparad

Idag fredag hade vi vår årliga hattparad. Vårt tema var ”Färgsprakande Monet”. Eleverna har tillsammans med Cissi arbetat med Monet på bildlektionerna och vi vill ta vara på dessa tankar och framförallt elevernas paletter. Dessa blev grunden till våra färgsprakande hattar.

 

 

  

  

 

Peter hälsar och tackar för presenten från eleverna och er föräldrar. Han låter också hälsa att han saknar eleverna.

 

Läxa:

  • Läsläxa – “Önska mig lycka till” s.133-137.
  • Läxbok – “Önska mig lycka till” s.26.
  • Matteläxa – läxa 23, s.50-51.
  • Veckans elev – Dante och Elvira har till uppgift att hålla en presentation om sig, sin familj, aktiviteter, intressen m.m. En skriftlig presentation ska lämnas in på måndagen och den muntliga presentationen hålls på torsdagen. Tänk på att förbereda er ordentligt inför er presentation!

 

Nästa vecka:

  • Måndag 1/5 – Denna dag är skola och fritids stängt.
  • Fredag 5/5 – Vi åker till biblioteket. Tänk på att ta med ryggsäck och bibliotekskort för de som har.

 

Kommande händelser

  • Onsdag 10/5 – Välkommen till skolans dag kl.13-16.
  • Måndag 15/5 – Studiedag

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Ann-Sophie & Mats

Klasstelefon: 08-586 313 02

ingela.eriksson@lemshaga.se

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

mats.sterneby@lemshaga.se

 

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']