Uranus v.43

Hej Uranusfamiljer!

matematiken har vi denna vecka fortsatt arbeta med geometriska kroppar och former. Vi har arbetat med uttrycken sida, hörn, kant och sidyta. Vet ni vilken geometrisk kropp som har 1 sidyta, 2 kanter och 0 hörn? Utöver det har nästan alla elever fått en egen inloggning på mattesidan, NOMP (alla elever kommer att få sin egen inloggning). Flera har varit inne och provat på att arbeta med denna sida. NOMP erbjuder flera olika uppdrag inom matematiken och eleven har chans att förbättra sig på just det den behöver träna mer på. Man samlar medaljer samt NOMP-pengar. Vi ser att eleverna på ett positivt och annorlunda sätt får chans att öva på ämnet matematik.  

 

I svenska har eleverna denna vecka arbetat med att återge ett händelseförlopp, skriva en instruktion samt bygga ut meningar. Röda gruppen fortsatte även med sitt skrivande med “Story cubes”. Den gröna gruppen har fortsatt sitt projekt med Jon med att använda keynote i sitt sagoskrivande. Den röda gruppen kommer att påbörja sitt sagoprojekt veckan efter höstlovet.  

 

I vårt tema Leksaksfabriken undrar Kim Leksaksson vad barn vill ha för leksaker, eleverna fick därför skriva en önskelista. Vi uppmärksammade även hur leksakskataloger utformas. Vi tittade om det fanns typiska tjej- och killsidor i katalogerna. Vi kom fram till att det gör det. Kim vill få oss att tänka över om man kan förändra katalogerna och tänket med dessa. Arbetet fortsätter veckan efter lovet.

 

no-lektionerna har vi denna vecka ägnat åt huden. Eleverna har bla. fått lära sig om olika sårskador och hur dessa skall behandlas. vi har lärt oss om hur solen påverkar huden och påtalat vikten av solskydd för att inte bränna huden. Vecka 45 påbörjar vi sista delen av kroppen. Vi kommer att titta närmare på våra sinnen och hur dessa fungerar.

 

Under veckans so-lektioner har vi avslutat projektet “Värsta kalaset”. Under veckans lektion fick eleverna fundera över ett “borta-kalas”. Det blev allt från badkalas på Gustavsbergbadet (ca 1500kr), till studskalas på Bounce (4875kr) samt olika leklandskap (ca 4000kr). Vi kom fram till att borta-kalas kostar någonstans mellan 1500-5000kr. Mycket pengar blir det! Med detta arbete hoppas jag att eleverna har fått en inblick i vad olika varor och tjänster faktiskt kostar. Självklart fick vi även veckans nyheter av fyra elever. Vi säger tack till Isak, Alma, Olle och Wiggo. Vi får oftast väldigt intressanta och kluriga nyheter som vi diskuterar vidare med eleverna med stor entusiasm. Jag måste berömma alla som hittills har redovisat. Alla gör sitt bästa utifrån sin nivå och det är trots allt lite pirrigt att stå inför sina klasskompisar och redovisa. Bravo!  

 

Vi avslutade veckan med att samla Uranus uppe vid “raketen”, ett nedfallet träd i skogen. Väl där grillade vi marshmallows och samtalade om hur man gör upp en eld på säkert vis. Gottis läste en berättelse om hösten som var väldigt uppskattad.

 

Läxa:

  • Ingen läxa under höstlovet, men glöm inte bort att läsa en bra bok då höstlovet numer kallas läslovet.

Övrig information:

  • Under vecka 45 och 46 kommer Peter att vara ledig (en inplanerad resa innan hans vikariat påbörjades). För att göra det så bra som möjligt för alla elever kommer Ingela och Mats att ha klassansvar under dessa två veckor. Jag Ingela, kommer att fördela min tid mellan båda klasserna. Vi kommer självklart även att ha Maria.A som vårt fortsatta stöd i klassen samt Linus som klassens diabetesansvarig. Har ni några frågor går det bra att vända sig till oss pedagoger eller ledningen.  

Vecka 45:

  • Onsdag idrott – Glöm inte att ta med ombyte och handduk.
  • Fredag Nalledagen – Då vi totalt missade nalledagen denna vecka kommer vi att kompensera eleverna genom att ha nalledag fredagen den 11/11. Eleverna får denna dag ta med sig sin nalle (som skola önskar vi att man håller sig inom rimliga mått på sin nalle).
  • Fredag friluftsliv  – vi är alltid utomhus så tänk på att era barn har kläder efter väder.

 

img_0055 img_0056 img_0038 img_0039 img_0040 img_0041 img_0042 img_0047

 

Vi önskar er alla ett härligt höstlov!

Ingela, Peter & Mats

Klasstelefon: 08-586 313 02

ingela.eriksson@lemshaga.se

peter.crichlow@lemshaga.se

mats.sterneby@lemshaga.se

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']