Uranus v.47

Hej Uranusfamiljer!

 

matematiken har vi denna vecka arbetat med ordningstal och placeringar, tex första plats, sjätte vagnen, fjärde fönstret från höger osv. Vi har även arbetat med textuppgifter i matematikboken.  Eleverna har fortsatt med blockmodellen och börjar komma in i tankesättet.

 

I svenska har eleverna denna vecka arbetat med att skriva brev till en mottagare. De har även arbetat med att återge uttryckt information i en text. Att skriva något längre utvidgade svar är också något vi arbetat med under veckan. Vi märker att fler har svårt för att skriva hela meningar med utvidgade svar. Detta visar sig även tydligt i läxböckerna. Ni får gärna påminna era barn.

 

no-lektionerna har vi denna vecka arbetat med synen och hörseln. Eleverna har lärt sig ögats och örats delar och funktioner. Vi har tagit fram och presenterat spännande fakta om synen och hörseln. Visste ni att röda ögon på fotografier uppstår för att ljuset från blixten går genom ögat och reflekteras längst bak i ögat och att de blodkärl som finns där ger ljuset ett rött utseende. Nästa vecka fortsätter vi med våra sinnen.

 

Under veckans so-lektioner har vi läst och sett en kort film om Näcken. Vi har samtalat samt skrivit ner fakta om Näcken. Vi har även startat upp ett nytt tema, “Veckans elev”. Alla elever i klassen kommer under läsåret att få vara “Veckans elev”. Det innebär att eleven kommer att hålla i en samling och berättar om sig själv, sin familj, intressen m.m. Jag, Ingela startade upp detta tema med att presentera mig, “Veckans fröken”. Jag berättade om mig och min familj, intressen och andra händelser i mitt liv. Jag tror att eleverna tyckte att det var roligt att se mitt bildspel som nyfödd bebis m.m. I detta tema övar vi på att presentera oss själva samt vara en god lyssnare. Veckans elev kommer att få välja en av sina klasskamrater som en god lyssnare. Då alla elever kommer att få vara veckans elev har jag berättat att det är bra att redan nu börja förbereda sig för sin presentation.

 

Under slutet av sista lektionen fick eleverna ett kärt återseende av deras gamla lärare Anette. Eleverna blev väldigt glada över att få träffa henne.

 

Läxa:

 • Diamantjakten läsläxa – kapitel 13 “Kändisklassen”. Läs gärna kapitlet mer än en gång!
 • Diamantjakten läxbok – s.15.
 • Nya matematikboken läxa – s.26-27.
 • Veckans elev – Nils och Rebecca har i uppgift att hålla en presentation om sig, sin familj, intressen m.m. Presentationen hålls på torsdagen. Tänk på att förbereda er ordentligt inför er presentation!

 

Kommande händelser:

 • Torsdagen 1/12 – klassföräldrarna har ordnat adventspyssel för klassen (kl.16-19).  
 • Onsdagen 14/12 – vi åker till Ingarö kyrka för att titta på årets julspel. Denna dag vill vi att eleverna har med sig matsäck.
 • Onsdagen 21/12 – julavslutning i Gustavsbergs kyrka. Återkommer om tid.

 

Övrig information:

 • Fritids önskar ljusstumpar för att kunna ha till sitt julpysslande.
 • Snart är det Jullov!
  För att kunna planera vår verksamhet vill vi veta vilket behov ni har av fritids under lovet.
  Fyll i enkäten som finns i länken nedan. Kom ihåg att trycka spara efter ifylld enkät.
  Sista anmälningsdatum 5/12.
  Fritids har öppet kl. 7.30-17.00 22/12 och 2/1- 4/1.
  Dag före röd dag stänger fritids 15.00. Detta infaller fredag 23/12 och torsdag 5/1.
  27/12 – 30/12 och 9/1 har fritids stäng .
  Mvh Fritids

https://goo.gl/forms/7H05pjBmbtc1U18Z2

 

Vi önskar er alla en härlig första advent!

Ingela, Peter, Mats & Linus

Klasstelefon: 08-586 313 02

ingela.eriksson@lemshaga.se

peter.crichlow@lemshaga.se

mats.sterneby@lemshaga.se

linus.akerblom@lemshaga.se

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']