Uranus v.8

Hej alla Uranusar!

 

Vi närmar oss sportlovet och som vi tidigare berättat skulle vi utvärdera vårt gruppbyte med klassen. Eleverna har under denna vecka fått skriva ner sina tankar och frågor om gruppbytet. Även vi pedagoger har utvärderat och funderat på fördelarna med bytet. Eleverna är nästan uteslutande positiva till bytet och upplever att de har lärt känna nya vänner. Många tycker även att det är lugnare i klassrummen än innan. Vi pedagoger är eniga och tycker att det har blivit bättre arbetsro i båda grupperna. Vi känner också att eleverna är mer fokuserade på lektionerna. Utifrån den respons vi har fått från er föräldrar känner vi oss nu trygga att fortsätta med dessa grupper.

 

Under veckans svenskalektioner har vi fortsatt vårt arbetat med stavning och denna vecka har vi arbetat med tj-ljudet. Vi har även fortsatt arbeta med våra läsgrupper. Denna vecka har vi arbetat med lässtrategierna, Reportern (ställer frågor tex Vem? Vad? När? Varför? Vilka?) och Spågumman (förutspår vad som kommer att hända härnäst).

 

I matematik har vi fortsatt arbeta med 2:ans multiplikationstabell. Vi har använt oss av två-hopp samt laborerat med plockisar för att undersöka denna tabell. Vi har diskuterat om 5×2 och 2×5 är det samma. Vi har diskuterat att produkten är det samma men att innebörden är olika. Självklart har vi även arbetat vidare med Vektor.

 

Under veckans no-lektioner har vi arbetat med reptiler. Vi har tittat på kopplingen mellan dinosaurier och reptiler och fåglar. Eleverna har bekantat sig med de fyra grupperna av reptiler, krokodildjur, ormar, ödlor och sköldpaddor. Eleverna har tyckt att det har varit  spännande och lite läskigt med ormarna och krokodilerna. Under de kommande NO-lektionerna kommer vi att jobba med insekter och spår.

 

I so har vi läst olika skapelseberättelser, Jesus födelse och död, Moses, Abraham, Josef och hans bröder m.fl. Jag ser att eleverna är nyfikna och intresserade av det vi läser om. Visst är det spännande berättelser!

 

Under veckan har vi även fått bekanta oss med veckans elever, Moa och Sebastian. Moa tycker bäst om gymnastik. Hon önskar att hon hade en hund. Sebastian tycker om att spela tennis. Han har två katter och en hamster. Tack för två bra presentationer!

 

Vi avslutade fredagen på Lemshagasjön med härlig skridskoåkning i soligt väder.

 

Läxa:

  • Ingen läxa under sportlovet men att läsa en bra bok är aldrig fel!
  • Veckans elev – Alva och Alice.G har i uppgift att hålla en presentation om sig, sin familj, aktiviteter, intressen m.m. En skriftlig presentation ska lämnas in på måndagen 6/3 och den muntliga presentationen hålls på torsdagen 9/3. Tänk på att förbereda er ordentligt inför er presentation!

 

Kommande händelser:

  • Skolbio 13/3 – denna dag kommer vi att åka till Gustavsberg för att titta på filmen “Mitt liv som Zucchini”. Eleverna tar med sig matsäck till denna dag.
  • Föräldramöte – välkomna på föräldramöte onsdagen den 22/3 kl.17.30.

 

Tack för intressanta presentationer!

En underbar dag på Lemshagasjön!

Vi önskar er alla ett härligt sportlov!

 

Ingela, Peter, Mats & Linus

Klasstelefon: 08-586 313 02

ingela.eriksson@lemshaga.se

peter.crichlow@lemshaga.se

mats.sterneby@lemshaga.se

linus.akerblom@lemshaga.se

 

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']