Uranus välkomstbrev

Välkommen tillbaka till ett nytt läsår!

Tänk att ni är nya Uranus och börjar årskurs 2! Vi hoppas att ni har haft en skön och avkopplande sommar och är fyllda av förväntan inför årskurs 2, för det är vi! Vi välkomnar två nya elever till oss: Nora, som kommer att gå i den röda gruppen och Tuva som ska gå i den gröna. 

Nästa vecka

Vi ser fram emot att träffa er alla nu på måndag den 20/8 kl 9 i Amfiteatern. Därefter går alla barn tillsammans med oss mentorer till våra klassrum. Föräldrar får gärna vara med under ceremonin vid Amfiteatern, men efter det vill vi gärna få rå om barnen själva. Skoldagen slutar kl 13 och därefter tar fritids över om man har anmält närvaro. Tisdagen och onsdagen kommer att vara vanliga skoldagar. Vi vill gärna att ni tar med era böcker som ni har skrivit sommarläxan i. Om ni har läst någon bra bok i sommar får ni gärna ta med den också!

Lägerskoldagar

Under torsdagen och fredagen kommer det vara ”lägerskola” vilket innebär att de dagarna är schemabrytande. Under torsdagen kommer vi att åka på utflykt till Björnö där vi kommer att arbeta med rörelseglädje!

Vid vår utflykt ber vi er att barnen har med sig:

 • Kläder efter väder
 • Sittunderlag
 • Lunchmatsäck, någon frukt och något att dricka. (Ej läsk, sötsaker eller nötter)

Skoldagen börjar som vanligt men vi lämnar skolan kl 9 och är tillbaka vid Lemshaga ca 13:15.

Under fredagen ska vi fortsätta på samma tema men kommer att vara kvar på Lemshaga och äta lunch som vanligt här på skolan.

Kommande händelser

Vi kommer att erbjuda utvecklingssamtal från vecka 39, men framförallt på onsdagen den 19/9 då hela dagen är vigd till detta. Tider kommer att läggas upp på Schoolsoft. Vi meddelar när detta sker och det är först till kvarn som gäller.  

Övrig information

Avtal om datoranvändning – Vi vill att ni fyller i en ny blanketten om datoranvändning och bildpublicering som barnen kommer att få vid skolstart. Det är viktigt att vi får tillbaka dessa så fort som möjligt.

Specialkost -Köket vill gärna att ni lämnar in nya blanketter om det finns behov av specialkost vid allergier eller intoleranser. Ni kan lämna blanketten till oss, behöver ni hjälp med utskrift så kan vi ordna det.
Länk: Specialkost blankett – Specialkost

Se gärna över och uppdatera era uppgifter på SchoolSoft så att vi har rätt kontaktinformation till er. Tänk på att ni måste lägga in era barns tider så att fritids vet när ni lämnar och hämtar. Det är också viktigt att ni frånvaroanmäler innan kl 8:00 vid sjukdom.

Glöm inte att fylla på hyllorna med extra kläder, regnkläder, stövlar nu när vädret kan skifta mycket.

Vi har ett nytt klasstelefonnummer. Numret är 08-586 313 02. Dock är det lättast att nå oss på mailen: 
sara.sandstrom@lemshaga.se
cecilia.hogsveden-east@lemshaga.se

 

Vi ser fram emot en härlig vecka! /

Sara, Cissi, Nick och Vincent

 

2 kommentarer

 • Tomas och Marie Ekman säger:

  Vi ser fram emot att börja ett nytt spännande läsår.

  Tomas, Marie och Jessie

 • Karin Anders Matilda säger:

  Nytt läsår, nya möjligheter!
  Vi ser alla fram emot fortsättningen!

Kommenteringen är stängd.