Uranus veckobrev v. 18

Hej alla underbara Uranusar!

Äntligen har körsbärsträdet börjat blomma! Dock blev inte veckan som vi planerat. Vädret var inte med oss den här gången och Skolloppet blev framflyttat till 9/6. Då hoppas vi på mer sol och värme! I veckan har vi börjat ett arbete om bin, avslutat kapitlet om massa i matematiken, synliggjort våra kunskaper inom religion och gjort en utvärdering av Diamantjakten. Veckorna bara rullar fram och vi går in i slutspurten av läsåret. 

Kunskaper

Svenska

Nu har eleverna läst hela boken Diamantjakten och det var dags att sammanfatta. På uppslaget i arbetsboken fick eleverna fundera över karaktärer, föremål och händelser i berättelsen. De fick läsa meningar som beskrev de olika personerna och föremålen. De fick sedan fundera på vilken person eller vilket föremål som beskrivningen passade bäst ihop med och dra streck till rätt bild. De fick även fylla i en mall för en bokrecension och berätta om vad de tyckte om Diamantjakten. 

 

Singma

Massa har stått på schemat även denna vecka. Vi har jämfört vikt, uppskattat vikt och fått arbeta med problemlösning kopplat till massa, där vi även fick öva på Blockmodellen. Veckans kapitel avslutades med kunskapslogg och kluringar i matteboken.

 

Våra religioner – SO

Vi har nu avslutat vårt tema om världsreligionerna. Eleverna har fått visa sina kunskaper i form av en tipspromenad, korsord och VT-övningen griffeltavlan. När vi jämförde vad vi kunde innan temat började och vad vi nu kan är det en stor skillnad! Framförallt har vi lärt oss nya begrepp inom Judendomen och Islam.

 

Binas värld – NO/friluftsliv

Under friluftslivet startade vi upp ett tema kring bin. Vi började med att undersöka hur mycket vi kunde om dem sedan tidigare. Det visade sig att vi kunde en hel del! Bland annat: det finns bin som skapar honung, att de kan flyga, de bor i en bikupa, att de pollinerar och att de suger nektar ur blommor. Eleverna blev indelade i tre grupper: en grupp läste en bi-saga, en grupp skapade en faktabok om bin samt en tredje grupp fick göra rörelseövningar inspirerade av bin. Tänk att bin är livsviktiga för oss människor!

Hem och skola

Vi vill ha skrot!

I tekniken håller vi på med att planera våra egna uppfinningar/robotar. Så fort planeringen är klar så kommer eleverna få skapa sina uppfinningar/robotar med återvunnet material. Till det skulle vi vara glada om ni kunde skicka med såsom kartonger, glasburkar, toalettrullar och annat som ni ändå tänkt sopsortera. Allt material som kommer in kommer alla barn till dels, vilket innebär att man inte äger det skrot man själv tar med.

Löss

Det går fortfarande löss i Uranus. Så nu behöver vi hjälpas åt att luskamma oss i kommande vecka så att vi någon gång blir av med lössen!

Läxa:

 • Läslogg – under de veckor som är kvar fram till sommarlovet kommer eleverna att få välja en egen bok de kan läsa ur. De kommer att få en läslogg som de ska fylla i varje vecka. Läsloggen ska tillbaka på torsdagar.  

Information inför vecka 19:

Måndag: 

 •  Studiedag. Fritids har öppet för de elever som har anmält närvaro. Ingen ordinarie fritidspersonal arbetar i barngruppen den här dagen. 

Tisdag: 

 • Studiedag för lärarna, fritids öppet. 

Onsdag:

 • Studiedag för lärarna, fritids öppet.  Fritids stänger 15:00.

Torsdag: 

 • Kristi himmelsfärdsdag – Skolan och fritids stängt

Fredag: 

 • Klämdag, skola och fritids stängd.

 

Information inför vecka 20:

Måndag: 

 •  

Tisdag: 

 • Skolan börjar kl.9.50. Idrotten kommer att vara utomhus. Ta med idrottskläder att ha utomhus samt handduk.

Onsdag:

Torsdag: 

 • Friluftsliv – ta med frukt, vattenflaska och sittunderlag. 
 • Läslogg in!

Fredag: 

 • Läslogg lämnas ut!

 

Kommande händelser:

 • 9/6 – Skolloppet
 • 11/6 – Sommaravslutning.

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel, Christina och Vincent

 

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

vincent.karlsson@lemshaga.se

Mellangården: 08-586 313 12

Fritids: 08-586 313 27

 

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.