Uranus veckobrev v.20

Hej alla underbara Uranusar!

Vecka 20 har nått sitt slut! Sommarvärmen har varit framme och vi har njutit av solen genom att ha en hel del lektioner utomhus. I veckan har vi fått små husdjur, skapat insektshotell och lärt oss om klockan!

“Bra jobbat den här veckan. Vi har fått fjärilslarver som vi ska ta hand om.” / Alfred

 

Kunskaper

Singma – Klockan

I veckan har vi startat ett nytt kapitel i matteboken som handlar om klockan. I kapitlet kommer eleverna få arbeta med begreppet tid utifrån den grund som lades i Singma 1B. Kapitlet inleds med att eleverna får lära sig att läsa av och visa klockslag på analoga klockor med fokus på kvart i, kvart över och 5-minuters intervall. De kommer få träna på att uttrycka olika klockslag som tex 5 minuter över 3 och kvart i 4 och får resonera om vad de brukar göra vid olika tidpunkter på dagen.

Eleverna kommer också få lära sig att beräkna tid och ta reda på tidsskillnad. De kommer få räkna ut hur mycket klockan är om 30 minuter eller en timme och kommer få bygga förståelse för att det går 60 minuter på en timme. De får öva på att räkna ut hur lång tid olika aktiviteter tar med utgångspunkt i en starttid och en sluttid.

 

 

Binas värld + fjärilar – NO/friluftsliv

 I måndags hade vi fått ett paket! Till paketet kom ett meddelande som gav oss ledtrådar om vad som fanns inuti. Paketet startade upp vårt sista stora tema innan sommarlovet.

Det visade sig vara fjärilslarver! Vi kommer fram till sommarlovet att följa utvecklingen från larver, till puppa och sedan till färdiga fjärilar. Förhoppningsvis kommer vi släppa ut dem lagom till skolavslutningen. Under utvecklingens gång kommer vi få lära oss mer om fjärilen och  fjärilens livscykel. Eleverna fick skriva fakta om fjärilens ägg och vår praktikant Ludvig höll i ett LARVigt pyssel 🙂

Under friluftslivet blev det fokus på bin igen. Vi tittade på bilder på när en biodlare hanterade sina bikupor.  Vi gick tillsammans upp till vindskyddet där vi skapade våra egna insektshotell! Hoppas det flyttar in några insekter.

 

 

Hem och skola

Skolavslutningen

Även i år kommer skolavslutningen att ske utifrån restriktionerna. Tiden för avslutningen kommer att vara kl 09:00-10:30. Mer info kommer när vi närmar oss. 

Sommarlovsanmälan

På söndag den 23/5 är det sista dagen att anmäla närvaro alt. ledighet under sommarlovet. Information om sommarens öppettider finns på schoolsoft. 

Läxa:

  • Läslogg – v.20-21 “Cowboyen”. Läsloggen ska tillbaka på torsdag.  

 

Information inför vecka 21:

Måndag: 

  •  

Tisdag: 

  •  Skolan börjar kl.9.50. Idrotten kommer att vara utomhus. Ta med idrottskläder att ha utomhus samt handduk.

Onsdag:

  • På förmiddagen besöker vi Villan.

Torsdag: 

  • Läslogg in!

Fredag: 

  • Läslogg lämnas ut.

 

Kommande händelser:

  • 9/6 – Skolloppet
  • 11/6 – Sommaravslutning.

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel, Christina och Vincent

 

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

vincent.karlsson@lemshaga.se

Mellangården: 08-586 313 12

Fritids: 08-586 313 27

 

8 kommentarer

Kommenteringen är stängd.