Uranus veckobrev v. 34

Hej alla Uranusar!

Äntligen är vi igång! Det har varit så roligt att träffa er alla igen. Hoppas ni är lika taggade som vi är på att fortsätta äventyret i Uranus och årskurs 2. Även om inte skolstarten blev som den brukar (pga Corona) så hade vi en härlig uppstartsdag tillsammans. 

Ansvar och inflytande & Normer och värden

Vi har den här veckan pratat mycket om regler och förhållningssätt som vi har på skolan. Många regler och rutiner sitter i från förra året vilket är väldigt skönt. Däremot har vi bland annat fått större skolgård vilket innebär att eleverna nu också får vara längre upp i slänten och inne i taggbuskarna. Det har varit mycket uppskattat! 

Veckan har bjudit på ett gäng med gruppstärkande övningar. Vi har bland annat pratat om våra förväntningar på läsåret 20/21. Eleverna ser bland annat fram emot våra nya ämnen teknik och Lilla kören. Men även andra ämnen såsom matematik, svenska och engelska. Vi har även haft en Speeddating där eleverna i par fick svara på frågor som handlade om dem själva. Under torsdagen gick vi till Raketen där vi byggde kojor, hittade småkryp och ägg, byggde kottfigurer och umgicks med varandra. 

 

 

Utflykt till Storholmen

Under fredagen begav vi oss till Storholmen. För att ta sig dit går man till Södersved sedan en liten bit till. Väl där åt vi våra matsäckar i en härlig glänta. Det visade sig att vid den platsen fanns även en gammal stengrund från ett hus. Det var spännande! Vi delade också in eleverna i våra 3-grupper där de fick göra olika sorts Mulleuppdrag bland annat: djur gjort av kottar, använda känseln för att leta efter olika temperaturer, göra figurer med hjälp av pinnar samt lyssnade på olika ljud i naturen. 

 

 

Hem och skola

Övrig info

Ni får gärna skicka med barnen en frukt/grönsak för att fylla på energi under skoldagarna. Nu när det fortfarande är varmt är det även bra att ha med sig en vattenflaska. De elever som behöver specialkost behöver fylla i en ny lapp och lämna in. Den finns att hämta på Lemshagas hemsida. Likt förra året så får eleverna ta med egna hörlurar till sin ipad. Vi har några hörlurar att låna ut. 

Läxa

Vi kommer fortsatt att ha läsläxa från fredag till fredag. Den kommer att delas ut från och med nästa vecka. I år heter boken Diamantjakten. 

Välkommen till Idrott och Hälsa läsåret 2020-2021

Hej och välkommen tillbaka efter ett långt sommarlov!

Nu startar vi upp hösten 2020 och här kommer lite kort information om Idrott och Hälsa åk 2. Du kommer att ha en motoriklektion på tisdagar (60 min) och friluftsliv varannan vecka ( jämna veckor 120 min). På tisdagar kommer vi att starta ute och vi byter om och duschar efter lektionen. Klä dig efter vädret och jag rekommenderar gympaskor:). En vattenflaska kan oxå vara bra så här i början av höstterminen. 

På friluftslivet har vi olika tema som följer årstiderna. Båda klasserna har friluftsliv tillsammans och Ingela, Daniel, Christina och Vincent är också med. På dessa lektioner är det bra kläder efter väder som gäller! Bra är även att ha en ryggsäck med vattenflaska, sittunderlag och en frukt till varje tillfälle. När det blir lite kyligare kan varm dryck och en smörgås vara gott. Men det informerar vi om då.

Det ska bli jättekul att ses! 

/Gympahälsningar Gottis

 

Information inför vecka v.35

Måndag

Tisdag: Skolan börjar 9:40. Fritids öppet för det som är i behov av omsorg. Idrott ute.

Onsdag

Torsdag

Fredag: Läsläxa delas ut. Tillbaka nästkommande fredag. 

 

Information om elevernas schema:

  • Idrott – Eleverna kommer att ha idrott på tisdagar. 
  • Teknik/Lilla kören – På fredagar kommer eleverna ha teknik med Daniel och Lilla kören tillsammans med Jonas Karlhager. Under HT20 kommer den RÖDA gruppen ha teknik och den GRÖNA ha Lilla kören. Sedan byter vi till vårterminen. 
  • Friluftsliv – Varannan torsdag  (jämna veckor), kommer eleverna att ha friluftsliv tillsammans med Gottis och oss. Till dessa lektioner behövs inga idrottskläder utan vi kommer att röra oss runt om i skolans natur. 
  • Bild – eleverna kommer att ha fortsatt bild med Cissi på torsdagar. Gröna gruppen kommer att ha ojämna veckor och röda gruppen kommer att ha bild jämna veckor. 

Kommande händelser:

  • V. 37 – Skolfotografering
  • V. 39 – Denna vecka kommer vi att erbjuda utvecklingssamtal. Tider kommer att läggas ut på Schoolsoft två veckor innan. Som vi skrev tidigare kommer det ske digitalt. 
  • v.44 – Höstlov

 

Lämna en kommentar när ni läst veckobrevet.

Vi önskar er alla en trevlig helg!

Ingela, Daniel, Christina och Vincent

 

23 kommentarer

Kommenteringen är stängd.