Uranus veckobrev v.35

Hej alla Uranusar!

Första riktiga skolveckan är till ända och vi känner att vi börjar hitta tillbaka till våra rutiner. Den här veckan har vi arbetat mycket med gruppdiskussion för att gemensamt skapa ett gott klimat i våra klasser. 

 

 

(Eleverna leker röda vita rosen på veckans idrottslektion).

 

Kunskaper

SO

Under veckans so-lektioner har vi pratat om vilka förhållningssätt vi ska följa när vi arbetar i klassrummet. Detta resulterade i ett härligt träd där eleverna fick sätta dit sitt tumavtryck som ett tecken på att vi ska följa våra nya uppsatta riktlinjer. 

Vi har även arbetat med hur vi är mot varandra. Vi läste en fiktiv händelse om en klassrumssituation som eleverna därefter fick ta ställning till hur de skulle ha agerat om de hade hamnat i samma situation. Många kloka tankar kom fram!

 

 

 

NO

På no-lektionerna har vi påbörjat vårt nya tema Kroppen. Vi började med att ta reda på eleverna förkunskaper genom rutinen, Think-Puzzle-Explore (vad vet jag, vad vill jag veta och hur ska vi ta reda på det). 

Vårt första viktiga område som vi kommer att arbeta med är våra känslor. Det är viktigt att våga prata om sina känslor och inte hålla hemligheter för sig själv. Vi har pratat om att det finns både bra och dåliga hemligheter och det är viktigt att våga berätta dåliga för någon man känner tillit till. Vår förhoppning är att genom vårt arbete kommer även eleverna att känna tillit till en kompis eller vuxen att prata om sina känslor. 

I gröna gruppen gjorde vi en mindmap med de känslor vi kom på. Därefter genomförde vi leken känslobilen. Den gick ut på att en förare skulle sätta sig i bilen och smitta av sig med en känsla till sina tre passagerare. Det blev både en arg, glad och osäker färd. Röda gruppen tittade istället på En cellsam historia. Nästa vecka byter vi aktivitet.  Det var härligt att se  hur eleverna vågade dramatisera sina känslor. 

 

      

     

 

Sommaruppgifterna

Eleverna har denna vecka börjat redovisa sina sommaruppgifter för varandra. Vi lärare började med att presenterade vad vi lärt oss/provat på under sommarlovet. Där berättade vi om raukar och kajaker. Alla elever har ännu inte  hunnit redovisa men vi fortsätter nästa vecka. 

 

Bedömningsstöd

Under veckans matematik- och svensklektioner fokuserade vi på att arbeta med skolverkets bedömningsstöd. I matematik fick eleverna göra skriftliga diagnoser och i svenska fick eleverna läsa högt för oss lärare. 

 

Hem och skola

Läxa:

  • Diamantjakten läsebok kap. 1  “Resande nallar” s.8-12  samt läxboken s.3. Det är viktigt att ni hjälper ert barn med läsläxan. Mängden text har ökat och det kan upplevas överväldigande till en början. Första gången kan de föräldrar som önskar läsa högt för sina barn.  Låt barnet därefter läsa lite varje dag. Läsläxan ska tillbaka på torsdag. Lycka till!

 

Information inför vecka 36:

Måndag:

Tisdag: Skolan börjar kl.9.40. Idrott ute.

Onsdag:

Torsdag: Läsläxan lämnas in.

Fredag: Läsläxan delas ut. 

 

Övrig information:

  • Läxmapp – eleverna får gärna ta med sig sin läxmapp som de har använt tidigare. Den är bra att lägga läseboken samt läxboken i. 
  • Namn och bildpublicering – tidigare har ni fått fylla in en enkät om ert barn har fått synas med namn och bild i våra veckobrev. Detta år har vi lagt till det som en funktion i Schoolsoft. Ni behöver därför gå in på Schoolsoft och fylla i om ert barns förnamn och bild får vara med eller inte. 
  • Hämtning och lämning – vi vill åter påminna er föräldrar om att all hämtning och lämning sker utomhus. Eleven går själv in och lämnar sin väska. Vi hoppas att ni respekterar vårt önskemål. Tack!
  • Självständig hemgång – fler elever börjar prova på att gå hem själv alternativt blir hämtade av äldre syskon på skolan. Det är viktigt att ni då fyller i blanketten Självständig hemgång/lämning. Sjalvstandig hemgång

 

Kommande händelser:

  • V. 37 – Skolfotografering fredag den 11/9. 
  • V. 39 – Denna vecka kommer vi att erbjuda utvecklingssamtal. Tider kommer att läggas ut på Schoolsoft två veckor innan. Som vi skrev tidigare kommer det ske digitalt. 
  • v.44 – Höstlov

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel, Christina och Vincent

 

Ingela.eriksson@lemshaga.se

Daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

Vincent.karlsson@lemshaga.se

Mellangården: 08-586 313 12

Fritids: 08-586 313 27 

 

10 kommentarer

Kommenteringen är stängd.