Uranus veckobrev v. 38

Hej alla Uranusar!

Nu känns det som att de flesta tagit sig igenom den här omgången av förkylning. I veckan som gått har vi lärt oss om Blockmodellen, arbetat med konsonanter, fortsatt temat om kroppen samt förberett oss för utvecklingssamtalen. Nästa vecka ses vi (digitalt) på ett utvecklingssamtal. Ni behöver tillsammans med era barn fylla i “Inför utvecklingssamtal” på Schoolsoft. 

Kunskaper

Svenska

Under veckans arbetat med Diamantjakten  har vi arbetat med konsontanter. Vi fick lära oss att det finns 20 konsonanter i alfabetet. Konsonanterna heter på ett sätt i alfabetet, men låter på ett annat när vi läser dem i en text:

k heter “kå” men låter endast k

b heter “be” men låter endast b osv.

 

Singma – matematik

I Singma har vi börjat arbeta med bokens andra kapitel “Blockmodellen”. Blockmodellen används som ett ytterligare verktyg för att visa hur man tänkt vid problemlösning. Blockmodellen kommer under kapitlet introduceras i enkla uppgifter för att eleverna ska fokusera på att förstå modellen. Eleverna kommer under kapitlet få använda sig av blockmodellen i olika vardagsnära problemuppgifter med addition och subtraktion.

Friluftsliv

Under friluftslivet begav vi oss till Scoutstugan. Vilket fantastiskt väder vi fick! Vid Scoutstugan pratade vi om naturen, om hösten, olika blad och kottar. Vi lekte också 38-leken. Eleverna fick i grupper leta siffror och göra uppdrag. Det var mycket uppskattat!

Hem och skola

Läxa:

 • Diamantjakten – läsebok kap. 4  “Ett hemskt besked” s.24-29  samt läxboken s.6. Läsläxan ska tillbaka på torsdag. Lycka till!

 

Information inför vecka 39:

Måndag:

Tisdag: 

 • Skolan börjar kl.9.40. Idrott ute.

Onsdag:

 •  Utvecklingssamtalsdag (fritids för de som anmält)

Torsdag: 

 • Läsläxan lämnas in.

Fredag: 

 • Läsläxan delas ut. 

 

Övrig information:

 • Utvecklingssamtal  21-23/9 – Samtalen kommer att ske digitalt via Google meet. Inbjudan med en Google meet-länk kommer ni att få på er mailadress. Det är första gången som vi gör detta digitalt, hoppas ni har överseende med det. Ser vi att tekniken inte fungerar kommer samtalet ske via telefon. 
 • Samtal med Christina (fritids) –  under onsdagen den 23/9 kommer  Christina att ha samtal med de föräldrar som önskar. Även dessa samtal kommer att ske på Google Meet. Ni som gärna önskar ett samtal kommer att kunna boka dessa på Schoolsoft. Tiderna kommer att vara mellan kl.8-12. Ser vi att behovet är stort kommer fler tider att läggas ut. 
 • Föräldramöte – Denna termin kommer vi inte ha något fysisk föräldramöte. Det innebär att vi istället kommer att göra en presentation där den viktigaste informationen kommer att stå. Det kommer ut v.40 på Schoolsoft.

 

Kommande händelser:

 • V.39 – Utvecklingssamtal
 • V.40 – Föräldramötes info
 • v.44 – Höstlov

 

Lämna gärna en kommentar när ni läst veckobrevet.

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel, Christina och Vincent

 

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

vincent.karlsson@lemshaga.se

Mellangården: 08-586 313 12

Fritids: 08-586 313 27

 

22 kommentarer

Kommenteringen är stängd.