Uranus veckobrev v.42

Hej alla Uranusar!

Veckan har bjudit på det ena och det andra. Vi har bland annat startat ett nytt kapitel i matteboken, arbetat med läsföståelse, börjat öva på sånger till FN-samlingen och samt gjort filmer som handlat om barnkonventionen.

 

Kunskaper

Matematik

I veckan har vi börjat arbeta med division. I kapitlet kommer eleverna få fokusera på division och på att lära sig se samband mellan multiplikation och division. Talen 2, 5 och 10 från förra kapitlet återkommer nu i divisionsuppgifter. Eleverna kommer få möta både innehållsdivision, där de får ta reda på hur många grupper av en viss storlek som bildas, och delningsdivision, där de fördelar föremål i ett bestämt antal grupper och tar reda på hur många det är i varje grupp. De kommer få använda begrepp som dividera, gruppera lika och dela lika

 

NO- människokroppen

I det fortsatta arbetet med människokroppen har vi fått lära oss mer om hjärnan och vikten av att vi behöver vila den ibland. Vi lyssnade på en avslappning från Bris play vilket var väldigt uppskattat av eleverna. Avslappning är något vi behöver öva på samt göra oftare för att må bra. Vi tittade även på filmen En cellsam historia.

 

FN-samling

Varje år inför FN-dagen håller Uranus elever i en sångsamling för alla elever på Mellangården. Tyvärr kommer det inte se ut så i år då vi är mitt uppe i en pandemi. Men vi har istället valt att göra detta digitalt. Så i veckan har vi pratat om Barnkonventionen, planerat upp hur vi ska göra FN-samlingen, lärt oss sånger om allas lika värde samt spelat in film som kommer att visas för alla elever på Mellangården. Vi hoppas även att ni föräldrar kommer kunna få ta del av denna film. Kreativitet och fantasifullhet har präglat arbetet och resultatet kommer nästa vecka!

 

Hem och skola

Läxa:

  • Diamantjakten – läsebok kap. 8  “Ett nytt jobb” s.46-50 samt läxboken s.10. Läsläxan ska tillbaka på torsdag. 
  • Öva på FN-sångerna i helgen så att ni är redo att spela in sångerna nästa vecka! Länk: FN-samling – sånger HT-20-4

 

Information inför vecka 43:

Måndag:

Tisdag: 

  • Skolan börjar kl.9.40. Idrott inne! Ta med idrottskläder och handduk. Inga inneskor behövs. 

Onsdag:

Torsdag: 

  • Läsläxan lämnas in.

Fredag: 

  • Läsläxan delas ut. 
  • Halloween-tema – Vi firar in höstlovet med en temadag och att vi klär ut oss! De elever som vill får klä ut sig den här dagen. Däremot får eleverna inte ha några former av masker, rekvisita eller vapen med sig. Vem vet, kanske ordnar klassföräldrarna något smarrigt!

 

Kommande händelser:

  • 18/12 – Julavslutning. Mer info kommer senare. 

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel, Christina och Vincent

 

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

vincent.karlsson@lemshaga.se

Mellangården: 08-586 313 12

Fritids: 08-586 313 27

 

14 kommentarer

Kommenteringen är stängd.