Uranus veckobrev v. 45

Hej alla härliga Uranusar!

Då var vi tillbaka i skolan efter ett välbehövligt lov. Denna vecka har bjudit på t ex tallriksmodellen, sagor, Stop Motion-film, längd och höjd. 

Som ni har läst på Schoolsoft så har vi varit något underbemannade under veckan. Då det verkar hålla i sig kommer skolan under måndag-onsdag vara stängd. Måndagen blir en studiedag medan tisdag och onsdag blir en hemstudiedag. Eleverna har fått med sig material hem. Planeringen för dessa dagar kommer att finnas på Schoolsoft på måndag. Vi kommer att finnas tillgängliga för frågor. Ni som var frånvarande under veckan behöver komma och hämta ert material på måndag. Materialet ligger på era hyllplatser. It-pedagog Martin Anmark finns här och öppnar upp för er. 

Ni har säkert följt folkhälsomyndigheten ändrade rekommendationer vid symptom och sjukdom. Det är viktigt att ni håller er uppdaterade och tar del av den information som ges på Schoolsoft. 

 

Kunskap

Sagor och väsen – SV & SO

Denna vecka har vi försökt knyta ihop säcken med arbetet med väsen. Eleverna har i mindre grupper fått skriva en berättelse med strukturen; huvudperson, miljö, problem, hjälpare, lösning och slut.  På ett eller annat vis så skulle ett väsen finnas med i berättelsen. Efter att de har skrivit sagan var det dags att prova på Stop Motion. Eleverna fick i uppgift att rita och klippa ut figurer och bakgrunder som skulle finnas med i berättelsen. När detta var klart var det dags att börja fota samt spela in röster till berättelsen. När vi är klara hoppas vi på att ni ska kunna se våra fantastiska filmer. 

 

   

  

   

 

 

Singma

Vi startade upp ett nytt kapitel i matematiken som heter Längd och höjd. Vad mäter man egentligen med och vad betyder egentligen en enhet? Under veckan har vi undersökt samt arbetat med begrepp som längre än, kortare än, högre än och lägre än. På lektionerna har eleverna fått jämföra och uppskattat olika föremåls längd och höjd. 

 

NO – Kroppen 

Denna vecka har vi pratat om vad vår kropp behöver för att fungera på ett så bra sätt som möjligt. Vi har pratat om proteiner, kolhydrater och fibrer. Vi har sett film om maten vi äter och eleverna har dessutom fått göra sin egen tallriksmodell. 

 

   

   

   

 

Normer och värden & Ansvar och inflytande

Under veckan har vi tillsammans med eleverna pratat om appar och spel som har en rekommenderad åldersgräns på 12 år eller äldre. Det är flera elever i klassen som använder sig av dessa. Det blir problematiskt då ett flertal elever har upplevt ett visst utanförskap i och med att det pratas mycket om dessa appar och spel. Vi har därför lyft upp detta i en diskussion med eleverna. Vi diskuterade om hur det kan kännas när några pratar om något som man själv kanske inte har fått göra osv. Vi tycker att det är viktigt att lyfta frågan om hur vi bemöter varandra så att vi inte känner ett utanförskap i dessa fall. Vi hade en bra diskussion och eleverna hade bra ideer om hur man kunde bemöta varandra när detta uppstod.  

 

Hem och skola

Läxa:

  • Diamantjakten – läsebok kap. 9  “Glitteränglar” s.51-55 samt läxboken s.11. Läsläxan ska tillbaka på torsdag. Lycka till!

 

Information inför vecka 46:

Måndag: 

  • Studiedag

Tisdag: 

  • Hemundervisning. Följ schema och instruktioner på Schoolsoft. 

Onsdag:

  • Hemundervisning. Följ schema och instruktioner på Schoolsoft. 

Torsdag: 

  • Läsläxan lämnas in.  

Fredag: 

  • Läsläxan delas ut. 

 

Kommande händelser:

  • 18/12 – Julavslutning. Mer info kommer senare. 

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel, Christina och Vincent

 

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

vincent.karlsson@lemshaga.se

Mellangården: 08-586 313 12

Fritids: 08-586 313 27

 

12 kommentarer

Kommenteringen är stängd.