Uranus veckobrev v.5

Hej alla härliga Uranusar!

”Hej mitt vinterland…..” Visst är det väl underbart med vinter. Det blir en helt annan miljö för eleverna att vistas i under våra raster och på fritids. Även om vi ser att man mer än gärna vill kasta snöbollar så finns det annat roligt man kan göra i snön. Under veckan har vi fortsatt att göra det muntliga bedömningsstödet i matematik. Snart är vi i mål! Utöver det så har vi arbetat med begrepp som tidslinje, Prekambrium, Kambrium, Ordovicium, händelseförlopp, röd tråd, solen, måne och jorden. Vi har även uppmärksammat samernas nationaldag.

 

   

 

 

Diamantjakten 

I veckans kapitel har vi arbetat med begreppet händelseförlopp. Eleverna har fått öva på att återberätta händelseförloppet med Cesar och hans mamma. Vad hände först? Vad hände sedan? Hur slutade det?  Efteråt fick de utgå ifrån Cesars upplevelse och koppla den till sig själva. De fick beskriva en händelse som de själva upplevt någon gång. 

  

  

 

NO – Solen, jorden och månens rörelse.

Under veckans lektion i NO har vi pratat vidare om hur solen, månen och jorden förhåller sig till varandra. Tillsammans så visade vi med eleverna hur jorden förhåller sig till solen samt hur månen förhåller sig till jorden. Vi diskuterade även hur lång tid det tar för jorden runt solen samt månen runt jorden. Därefter fick eleverna göra ett pyssel som illustrerar denna procedur. 

  

 

SO – En resa i jordens utveckling

Denna vecka har vi påbörjat vårt arbete om jordens utveckling. Vi har tidigare arbetat med hur själva jorden skapades, Big Bang. Nu är det dags att titta på hur själva livet uppstod på vår jord. Vi pratade om de olika perioderna och vad som hände under dessa; Prekambrium, Kambrium och Ordovicium. Vi har skapat små häften som eleverna får rita de olika levande organismerna och leddjur som fanns under dessa perioder. 

 

   

   

 

Bild – William Morris

Vi har fortsatt skapa våra fina tapeter som är inspirerade av den engelske formgivaren William Morris. Eleverna ha ritat och målat tillsammans i grupper och en stor del av arbetet har gått ut på att samarbeta och att försöka komma överens om hur tapeten ska se ut. Alla ha fått hitta på en form som har upprepats till ett mönster. När alla bidrar med sin del till helheten blir det så här bra!

/Mvh Cissi

 

   

 

 

Föräldramöte

Onsdag den 10/2 är det dags för Uranus föräldramöte. Mötet startar kl.17.30 och vi beräknar att hålla på ca en timme. Länk till mötet kommer att skickas via mail. Dagordning till mötet kommer att läggas upp på Schoolsoft. Är det något övrigt ni önskar att vi tar upp på mötet vill vi att ni mailar frågan till oss innan måndag så att vi hinner förbereda oss. Väl mött på onsdag! 

 

Hem och skola

Läxa:

  • Diamantjakten – läsebok kap. 18  “Klockan tickar” s.102 – 104 samt läxboken s.20. Läsläxan ska tillbaka på torsdag. Lycka till!

 

Information inför vecka 6:

Måndag: 

Tisdag: 

  • Skolan börjar kl.9.40. Ta med idrottskläder och handduk. Inga inneskor behövs. 

Onsdag:

  •  Föräldramöte 10/2 kl.17.30. Länk kommer via mail. 

Torsdag: 

  • Friluftsliv – vi vill att eleverna tar med sig varm dryck, en frukt och sittunderlag. 
  • Läsläxan lämnas in. 

Fredag: 

  • Läsläxan delas ut. 

 

Kommande händelser:

  • v.7 – Utvecklingssamtal Eleven ska vara med på mötet och pga rådande situation så rekommenderar vi att ni har ert barn hemma denna dag (framförallt den 17/2). Har ni däremot inte möjlighet till detta så kommer fritids att vara öppet för de elever som är i behov av omsorg. Glöm inte att fylla i ”Inför utvecklingssamtal”, finns under elevdokument på Schoolsoft, minst 5 dagar innan.
  • v.9 – Sportlov

 

Vi önskar er alla en trevlig!

 

Ingela, Daniel, Christina och Vincent

 

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

vincent.karlsson@lemshaga.se

Mellangården: 08-586 313 12

Fritids: 08-586 313 27

 

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.