Uranus veckobrev v.6

Hej alla härliga Uranusar!

Vi vill börja med att tacka för ett väldigt trevligt föräldramöte! Trots lite teknikstrul i början så lyckades vi genomföra det. Hoppas ni tyckte att det var givande och skulle det vara så att ni har några fler frågor så är det bara att höra av sig till oss.

Nästa vecka är det dags för utvecklingssamtal! Det är hög tid att i helgen fylla i “Inför utvecklingssamtal” på Schoolsoft. Skulle det vara så att någon av oss mentorer är hemma med milda symtom kommer vi att försöka genomföra samtalen hemifrån i den mån det går. 

Singma – addition och subtraktion 0 till 1000 

I veckan har vi startat ett nytt kapitel i matteboken. I kapitel 2 får eleverna fortsätta med att arbeta med addition och subtraktion i ett utökat talområde. De använder metoder som de tidigare mött och tiobasmaterialet används för att synliggöra detta.

Eleverna delar upp tresiffriga tal i hundratal, tiotal och ental som de adderar och subtraherar med och utan växling. 

 

 

NO – Stjärnor och stjärnbilder

Vi har också gått in i den sista delen av vårt tema om rymden: nämligen stjärnor och stjärnbilder. Vi använde oss av NEs digitala läromedel där vi fick lära oss om stjärnbilderna Stora björnen, Lilla björnen, Orion och Karlavagnen. Eleverna fick sedan på sina ipads leta efter olika stjärnbilder och stjärntecken med hjälp av appen “Skyview lite”.  Nästa vecka ska vi få skapa stjärnkikare utifrån instruktioner som åk 6 har skrivit till oss!

 

SO – En resa i jordens utveckling

I förra veckan pratade vi om tidsperioderna prekambrium, kambrium och ordovicium. Den här veckan var det dags för Silur, Devon, Karbon och Perm. Livets utveckling är verkligen fascinerande. Det är så otroligt lång tid som jorden funnits! Vi har tittat på hur djuren såg ut under de olika tidsperioderna och jämfört dem med djuren som lever idag, många är sig lika. Eleverna har också fått skapa egna fossiler med hjälp av trolldeg och gips. Se bilder:

  

 

Hem och skola

Läxa:

  • Diamantjakten – läsebok kap. 19  “Feber till frukost” s.105+110  samt läxboken s.21. Läsläxan ska tillbaka på torsdag. Lycka till!

 

Information inför vecka 7:

Måndag: 

Tisdag: 

  • Skolan börjar kl.9.50. Ta med idrottskläder och handduk. Inga inneskor behövs. 

Onsdag:

  • Utvecklingssamtalsdag! Fritids öppet för de som behöver omsorg. 

Torsdag: 

  • Läsläxan lämnas in. 

Fredag: 

  • Läsläxan delas ut. 

 

Kommande händelser:

  • v.7 – Utvecklingssamtal Eleven ska vara med på mötet och pga rådande situation så rekommenderar vi att ni har ert barn hemma denna dag. Har ni däremot inte möjlighet till detta så kommer fritids att vara öppet för de elever som är i behov av omsorg. Glöm inte att fylla i ”Inför utvecklingssamtal”, finns under elevdokument på Schoolsoft, minst 5 dagar innan.
  • v.9 – Sportlov

 

Vi önskar er alla en trevlig!

 

Ingela, Daniel, Christina och Vincent

 

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

vincent.karlsson@lemshaga.se

Mellangården: 08-586 313 12

Fritids: 08-586 313 27

 

9 kommentarer

Kommenteringen är stängd.