Uranus veckobrev v.7

Hej alla härliga Uranusar!

Tack alla elever och föräldrar för trevliga och utvecklande utvecklingssamtal. Tack för all positiv respons vi fått under samtalen. Återigen har vi lyckats genomföra digitala samtal och vi tycker att det är ett bra komplement till våra fysiska möten under dessa tider. 

 

Kunskaper

Diamantjakten 

Under veckan har vi arbetat med ng-ljudet. Vi pratade om att ng-ljudet kan stavas på olika sätt t ex, ng som i ballong,  g framför n som i regn och n framför k  som i hink. Eleverna fick därefter sortera in ord utifrån hur de stavas. 

Eleverna har också fått göra en sammanfattning av det lästa kapitlet genom att fylla i de saknade nyckelorden. Till hjälp fick de använda sig av en ordfläta där de kunde se hur många bokstäver varje ord skulle ha. 

 

 

 

Singma – addition 0-1000

Under veckans arbete i Singma har vi fortsatt med addition med växling. Vi har använt oss av strategin uppställning och vi har växlat samt använt oss av minnessiffra. Begrepp vi har pratat om är: summa, uppställning, minnessiffra, växling samt addera.  

Lektionernas mål har varit:

  • använda olika metoder för att addera
  • använda uppställning med växling av ental och tiotal.

 

  

 

SO – En resa i jordens utveckling

Denna vecka reste vi vidare till perioderna Trias, Jura och Krita. Det är under dessa perioder de läskigaste varelserna levde, dinosaurierna. Vi fortsatte att titta på serien om Jack och hans besök på naturhistoriska museet där han träffar olika varelser från dessa perioder. Vi kommer att stanna upp under dessa perioder och bekanta oss med några av dinosaurierna och ödlorna som levde under dessa perioder. Visste ni föresten hur man kunde avgöra om det var en dinosaurie eller ödla? Fråga era barn de har svaret!

 

 

Skolbio – Tito och fåglarna

Då vi inte kunde åka till Gustavsberg för att titta på skolbio fick bion komma till oss istället. Detta år tittade vi på filmen “Tito och fåglarna”. 

Tito och fåglarna visar ett samhälle där människor slutar tänka själva och förlamas av skrämmande nyhetsrapporter. 10-åriga Tito inser att någon måste göra något, innan det är för sent. Han anar att vi tappat bort den kanske viktigaste rösten av alla: naturen och fåglarnas sång..

Det var en spännande film om hur människor blev sjuka av rädsla. Filmen lyfte  viktig påverkan såsom källkritik, falska nyheter och reklampåverkan och hur dessa kan påverka oss människor negativt. Efteråt diskuterade vi om hur det kan vara när man är för rädd för något och att man då önskar att ens vän kan stötta så att man kan övervinna rädslan.

Bildresultat för tito och fåglarna  Bildresultat för tito och fåglarna

 

Friluftsliv v.8

Detta år kommer vi inte kunna genomföra allaktivitetsdagen som vi brukar på grund av att vi inte ska blanda eleverna över de olika årskurserna. På torsdag kommer vi i Uranus istället åka skridskor på vår egna Lemshagasjö. Vi kommer även att erbjuda andra aktiviteter för de som tröttnar på skridskor eller bara vill ta en paus. 

Till denna dag vill vi att eleverna har med sig skridskor, hjälm och matsäck. Om det är så att det är någon elev som inte har några skridskor kan ni höra av er till oss pedagoger. Det kan vara så att Gottis har några extra skridskor i idrottsförrådet att låna ut. Gottis har kollat tjockleken på isen och den visade sig vara ca 30 cm tjock. 

 

   

   

 

Hem och skola

Läxa:

  • Diamantjakten – läsebok kap. 20  “Buenos Aires, nästa!” s.111-116 samt läxboken s.22. Läsläxan ska tillbaka på torsdag. Lycka till!

Information inför vecka 8:

Måndag: 

Tisdag: 

  • Skolan börjar kl.9.50. Ta med idrottskläder och handduk. Inga inneskor behövs. 

Onsdag:

Torsdag: 

  • Friluftsliv/aktivitetsdag – vi åker skridskor på Lemshagasjön. Eleverna tar med sig skridskor, hjälm och egen matsäck med lunch och varm dryck.   
  • Läsläxan lämnas in. 

Fredag: 

  • Ingen läsläxa under sportlovet. Däremot vill vi att eleverna väljer varsin bok att läsa under lovet. 

 

Kommande händelser:

  • v.9 – Sportlov – glöm inte bort att gå in på Schoolsoft och skriv in ditt barns tider för denna vecka alternativt ledig. Vi vill även att ni läser informationen på Schoolsoft vad som gäller om man planerar att åka utomlands under denna vecka.

 

Vi önskar er alla en trevlig!

Ingela, Daniel, Christina och Vincent

 

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

vincent.karlsson@lemshaga.se

Mellangården: 08-586 313 12

Fritids: 08-586 313 27

 

9 kommentarer

Kommenteringen är stängd.