Uranus veckobrev v. 8

Hej alla härliga Uranusar!

Tänk vad tiden går fort och att det redan blivit dags för ett välförtjänt Sportlov. I veckan har våren varit på besök vilket har varit väldigt härligt, men ledde tyvärr till att vi inte kunde åka skridskor. Däremot hade vi istället en fantastisk dag tillsammans vid Scoutstugan. Vi lekte lekar, samarbetade, åt matsäck och grillade marshmallows. Vilken härlig dag vi hade tillsammans!

 

Kunskaper

Diamantjakten 

I veckans arbetspass med Diamantjakten har eleverna fått träna på att göra skriftliga sammanfattningar. I kapitlet har de fått träna på att skriva en sammanfattning genom att fylla på med det viktigaste som hände i kapitlet. Vi gjorde övningen både muntligt och skriftligt.

Eleverna har också fått öva på att skriva berättelser utifrån en berättelsekarta. Många elever behöver stödstrukturer för att kunna organisera sitt berättande. Med hjälp av berättelsekartan tänker eleverna igenom vad en egen fantasihistoria ska handla om och vad den ska innehålla. Efter det fick eleverna skriva sina berättelser.

 

SO – En resa i jordens utveckling

I veckan har vi fokuserat på att lära oss mer om dinosaurier. Eleverna fick två och två varsin dinosaurie som de skulle bli expert på. Utifrån en film så skulle eleverna skriva ner fakta om sin dinosaurie, renskriva och skapa en affisch. Under torsdagens lektion fick eleverna sedan redovisa om sina resultat. 

NO

Nu har vi avslutat vårt tema kring rymden. Vad roligt det har varit och vad mycket vi har lärt oss! Vi har fått följa med Leia och björndjuret på en resa ut i rymden där vi landade på olika planeter och fick lära oss mer om dem. Eleverna har också fått bli experter på en planet, skrivit faktatext och redovisat den. Vi avslutade vårt rymdäventyr med att lära oss om stjärnbilder, bland annat genom att göra stjärnkikare utifrån instruktioner som Tellus hade skrivit till oss.

 

Hem och skola

Läxa:

  • Välj en valfri bok att läsa hemma. Skriv en recension om boken och ha med dig veckan efter lovet. Länk till recensionen: Min-bokrecension
  • Eleverna har fått ta med sig Diamantjakten och matteboken hem för att ha möjlighet att arbeta ikapp med sådant som de inte hunnit med i skolan.

Information inför vecka 10:

Måndag: 

Tisdag: 

  • Skolan börjar kl.9.50. Ta med idrottskläder och handduk. Inga inneskor behövs. 

Onsdag:

Torsdag: 

  • Friluftsliv – kläder efter väder, frukt, vattenflaska och sittunderlag.
  • Bokrecension lämnas in. 

Fredag: 

  • Läsläxa delas ut. 

 

Kommande händelser:

  • v.14 Påsklov 

Vi önskar er ett trevligt sportlov!

 

Ingela, Daniel, Christina och Vincent

 

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

vincent.karlsson@lemshaga.se

Mellangården: 08-586 313 12

Fritids: 08-586 313 27

 

6 kommentarer

Kommenteringen är stängd.