Uranus v. 14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna vecka fick vi bekanta oss med veckans elever, Julia och Hanna. Julia tycker om att sjunga och Hanna tycker om att baka och rida. Tack för två bra presentationer! Alla hjälpte oss att skapa toppen fina “veckanselev” samlingar.

 

Hej alla Uranusfamiljer!

 

Under veckans svenskalektionerna har vi arbetat med verb och verbböjningar. Fokus har varit nutid och dåtid i en berättelse. Vi läste tillsammans en berättelse i dåtid för att sedan skriva samma text i nutid. Vi har dessutom arbetat med räkneord och ordningstal. Vi diskuterade om att man skriver tal med bokstäver (upp till tjugo) när man skriver berättelser och annan text. Högre tal skriver man med siffror.

På matematiklektionerna har vi fortsatt att arbeta med tiotalsövergångar. Vi har även arbetat med huvudräkningsstrategier vid addition och subtraktion.

 

På no-lektionerna tittade vi på en film om djur och förberedde oss inför besöket på naturhistoriska museet som går av stapeln fredagen den 21 april. Tack till de föräldrar som har anmält sig att följa med oss den dagen.

 

I so har vi fortsatt arbetet med judendomen. Vi repeterade det vi tidigare läst om för att senare svara på några frågor om religionen. Eleverna fick dessutom två och två rita och skriva om de viktigaste begreppen inom judendomen.

Grupperna blommar nu alltmer för varje vecka på danslektionerna, verkligen roligt. Bra jobbat alla barn i Uranus!

Vi avslutade med en härlig timme friluftsliv där barnen letade ägg med olika mönster.

Läxa:

  • Ingen läxa under påsklovet.
  • Veckans elev – Leo och Ella S. har till uppgift att hålla en presentation om sig, sin familj, aktiviteter, intressen m.m. En skriftlig presentation ska lämnas in på tisdagen 18/4 och den muntliga presentationen hålls på torsdagen 20/4. Tänk på att förbereda er ordentligt inför er presentation!

Nästa vecka:

  • Påsklov – fritids är öppet för de elever som har anmält närvaro. Fritids kommer att lägga ut info om veckan innehåll.

Kommande händelser

  • Tisdag 18/4 – Vi välkomnar Ann-Sophie till Uranus. Peter och Ann-Sophie arbetar parallellt under v.16.
  • Fredag 21/4 – Vi kommer att åka till Naturhistoriska museet. Denna dag vill vi att alla elever ska ha med sig egen matsäck.
  • Fredag 28/4 – Vårparad och städdag. Vi städar upp på vår skolgård. Till denna dag får eleverna gärna ta med sig handskar och städredskap,  märk gärna ev. städredskap..
  • Onsdag 10/5 – Välkommen till skolans dag!

Vi önskar er alla ett härligt påsklov!

 

Ingela, Peter, Mats, Elvira & Linus

Klasstelefon: 08-586 313 02

ingela.eriksson@lemshaga.se

peter.crichlow@lemshaga.se

mats.sterneby@lemshaga.se

linus.akerblom@lemshaga.se

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']