Uranus v.38

Hej alla Uranusfamiljer!

 

matematiklektionerna har vi denna vecka arbetat med addition och subtraktion utan tiotalsövergång 0-50. Vi har även diskuterat strategier för huvudräkning. Vi har även arbetat med ytterligare ett avsnitt i Leksaksfabriken där vi diskuterade kring olika uttryck och dess innebörd (stor/liten, tag 3 betala för 2, billig/dyr m.fl).

 

I svenska har vi denna vecka arbetat med “Över ytan – frågor”, frågor som vi direkt kan hitta genom att läsa texten. Vi tittade även på “Under ytan – frågor”, frågor som inte finns ett direkt svar till (vi måste läsa mellan raderna). Vi har även fortsatt att arbeta med Leksaksfabriken. Vi har läst näst sista avsnittet och spänningen drar ihop sig. Till veckans kapitel arbetade vi med sammansatta ord.   

 

no-lektionerna har vi denna vecka fortsatt vårt arbete om skelettet. Eleverna har denna vecka fått titta på en film om skelettet för att senare skriva en kort gemensam text. Eleverna har även fått med hjälp av grenar/kvistar försökt skapa ett eget skelett. Arbetet skedde i mindre grupper av fyra.

 

Under veckans so-lektioner har vi arbetat och tittat på en serie som heter “Värsta kalaset”. Serien handlar om Lina som drömmer om att ha ett kalas. Problemet är att mamma inte har råd att betala för kalaset. Lina och hennes kompis Sara bestämmer sig för att tjäna ihop pengarna själv. Vi diskuterar mycket kring rätt, fel och känslor, pengar och hur det skulle kännas att vara Lina och den situation hon befinner sig i. Arbetet fortsätter även nästa vecka då vi kommer att prata om vad det faktiskt kostar att ha ett kalas.  Även denna vecka fick vi höra spännande nyheter av Dante, Sebastian, Stella och Elvira. Tack!

 

Denna vecka har den gröna gruppen haft engelska. Vi har arbetat med området “Activities” (verb). Eleverna fick även öva på fraserna, “What can you do?”, “I/he/she can…”. Den röda gruppen hade bild med Cissi och de skapade blivande konstverk (de hann inte riktigt klart).

 

Tyvärr behöver vi ställa in föräldramötet onsdagen den 28/9 på grund av sjukdom. Vi ber om att få återkomma med ett nytt datum.

 

Läxa:

  • Diamantjakten läsläxa – kapitel 5, “Astas dagbok”. Läs gärna om kapitlet mer än en gång!
  • Diamantjakten läxbok – s.7.
  • Veckans nyhet – Moa, Fabian, Alice.G och Nils.  Ta hjälp av en vuxen att titta i tidningar och försök att hitta en intressant och passande nyhet som du vill berätta för klassen. Träna på att läsa nyheten så att du är redo att redovisa för klassen. Ta med senast onsdag!

 

Nästa vecka:

  • Idrott onsdag – Glöm inte att ta med ombyte och handduk. Vi kommer att passa på att ha idrott ute så länge vädret tillåter.

 

Josephine, Ingela & Mats

Klasstelefon: 08-586 313 02

ingela.eriksson@lemshaga.se

josephine.schempp@lemshaga.se

mats.sterneby@lemshaga.se

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']